ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΕΣ της αγωνιστικής/Ανάλυση Η.Τσίκινη

Close
ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΕΣ της αγωνιστικής/Ανάλυση Η.Τσίκινη

Ανάλυση των επίμαχων φάσεων της αγωνιστικής από τον μόνιμο συνεργάτη της εκπομπής μας, Ηρακλή Τσίκινη. Τα σχόλια του πρώην διεθνή ρεφ στο Super Monday:

ΦΑΣΗ 1/ (4:55) Πέναλτι Δόξας: "Υπάρχει παράβαση με παρατεταμένο κράτημα. Σωστά δόθηκε το πέναλτι για την Δόξα. Σωστή και η κίτρινη".

ΦΑΣΗ 2/ (35:40) Πέναλτι ΑΕΛ: "Νομίζω δεν υπάρχει πέναλτι. Η επαφή δεν είναι ικανή να δικαιολογήσει το πέναλτι, κακώς δόθηκε. Δεν βοήθησε ούτε το VAR".

ΦΑΣΗ 3/ Ζητάει πέναλτι ο Ερμής: "Δεν υπάρχει πέναλτι, η μπάλα εξωστρακίζεται στο πόδι και πάει στο χέρι. Είναι σε φυσική θέση το χέρι του αμυντικού και δεν έχει περιθώριο αντίδρασης, είναι πολύ κοντά".

ΦΑΣΗ 4/ (43:50) Πέναλτι ΑΕΚ: "Ο τερματοφύλακας ανατρέπει τον επιθετικό με το πόδι. Σωστό το πέναλτι και κίτρινη, όχι κόκκινη γιατί ο τερματοφύλακας έχει σκοπό να παίξει την μπάλα και άθελά του ανατρέπει τον επιθετικό".

ΦΑΣΗ 5/ (61:40) Ζητάει πέναλτι ο Ερμής: "Αυτές οι φυσικές επαφές γίνονται πολλές φορές, δεν υπάρχει πέναλτι".

ΦΑΣΗ 6/ (40:10) Ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός: "Το χέρι είναι κοντά στο σώμα, σε φυσική θέση. Σωστά, δεν υπάρχει πέναλτι".

ΦΑΣΗ 7/ (42:10) Ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός: "Από τα ριπλέι που υπάρχουν δεν φαίνεται σίγουρα ότι η μπάλα χτυπάει στο χέρι. Δεν έχω την εντύπωση ότι η μπάλα χτυπάει στο χέρι. Λογικά δεν υπάρχει παράβαση, δεν είναι διαφωτιστικά τα ριπλέι".

ΦΑΣΗ 8/ (49:45) Ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός: "Και εδώ θα δούμε ότι ο αμυντικός μπαίνει πιο μπροστά από τον επιθετικό και αυτός πέφτει πάνω στον αμυντικό. Περισσότερο επιθετικό φάουλ είναι παρά πέναλτι, σωστά δεν δίνεται κάτι".

ΦΑΣΗ 9/Α (60:00 του αγώνα) Κίνηση Φαμπιάνο σε παίκτη Ένωσης: "Γίνεται μια κίνηση του Φαμπιάνο που δεν είναι σωστή, επικίνδυνα βάζει τον αγκώνα του πάνω στον επιθετικό. Κακώς δεν είχαμε παράβαση, ξεκάθαρη φάση επικίνδυνου παιχνιδιού. Είναι πέναλτι και κόκκινη στον Φαμπιάνο. Έπρεπε να παρέμβει το VAR. Πρόσεξα να δω αν είδε ο ρεφ την φάση και ίσως να την έχασε γιατί οι διαιτητές έχουν την συνήθεια να γυρίζουν πλάτη όταν ο τερματοφύλακας έχει τη μπάλα. Όμως και αν την είδε και αν την έχασε, έπρεπε να παρέμβει το VAR. Είναι σοβαρό το λάθος, έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κόκκινη".

ΦΑΣΗ 9/Β Κίτρινη ή κόκκινη σε Φελίπε: "Έχει δίκαιο να διαμαρτύρεται η Ομόνοια. Είναι εσκεμμένη κλωτσιά, είναι λίγη η κίτρινη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δόθηκε κίτρινη. Ο παίκτης έχει πρόθεση να τον χτυπήσει και μάλιστα επικίνδυνα. Η μπάλα φεύγει και τον κλωτσάει".

ΦΑΣΗ 10/ (19:15) Οφσάιντ ο Εφραίμ; "Πολύ οριακή φάση, ακόμα και με την γραμμή δεν είμαστε 100% τι έγινε. Αν δεν το είχε δώσει ακαριαία ο βοηθός και έμπαινε γκολ, θα πηγαίναμε στο VAR. Η δική μου εντύπωση είναι πως ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ δεν είναι οφσάιντ".

ΦΑΣΗ 11/ (55:15) Ζητάει πέναλτι το ΑΠΟΕΛ: "Αλληλοσπρώχνονται, δεν υπάρχει κάποια παράβαση. Τραβάει και ο ένας και ο άλλος".

ΦΑΣΗ 12/ (77:15) VAR ΑΠΟΕΛ/Πέναλτι-φάουλ πριν; "Εδώ το ερώτημα πρώτα είναι αν υπάρχει φάουλ. Κατά τη δική μου άποψη δεν υπάρχει φάουλ. Γίνεται κάτι που δεν το θεωρώ μεμπτό. Η επαφή δεν είναι ικανή για μένα να ανατρέψει τον παίκτη της Ανόρθωσης. Για μένα δεν υπάρχει φάουλ. Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει παράβαση πέναλτι, ο επιθετικός ανατρέπεται. Νομίζω έγινε λάθος με το να δοθεί επιθετικό φάουλ. Ο παίκτης (Κορέια) δεν πέφτει από το άγγιγμα του επιθετικού, περισσότερο γλιστράει. Κατά την δική μου άποψη έγινε λάθος, ο VARίστας μπορεί να είχε δικαίωμα να καλέσει τον ρεφ αλλά δεν σημαίνει πως αυτό που λέει ο VARίστας πρέπει να το κάνει. Ο διαιτητής αποφασίζει".

ΦΑΣΗ 13/ (19:08) Ζητάει πέναλτι η Σαλαμίνα: "Ο αμυντικός με τον αγκώνα πάει στο κεφάλι του επιθετικού. Αυτά απαγορεύονται ρητώς. Ο παίκτης δικαιούται να πηδάει χωρίς εκτείνει τον όγκο των χεριών του. Εδώ το έχει εκτείνει παράνομα και επικίνδυνα, έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κίτρινη".

ΦΑΣΗ 14/ (38:20) Πέναλτι για Απόλλων (VAR): "Δύσκολη φάση. Η μπάλα χτυπάει στο χέρι που αρχικά είναι σε αφύσικη θέση και ο αμυντικός προσπαθεί να το κατεβάσει. Οριακή φάση στην οποία πιστεύω σωστά δίνεται το πέναλτι. Υπάρχει η παράβαση της μη φυσικής θέσης του χεριού αρχικά παρότι μετά προσπαθεί να το κατεβάσει".

ΦΑΣΗ 15/ (63:00) Χέρι η Σαλαμίνα; "Δεν υπάρχει χέρι, δεν βλέπω καμία παράβαση".

ΦΑΣΗ 16/ (74:15) Αποβολή Βασιλείου μέσω VAR (Στο ξεκίνημα φάσης προηγείται ίσως φάουλ υπέρ Απόλλων;): "Το VAR επενέβη σωστά, σωστή η αποβολή με κόκκινη. Κλωτσάει τον επιθετικό ενώ έφυγε η μπάλα. Υπάρχει παράβαση στο αν είναι κόκκινη και από το πρωτόκολλο επιτρέπεται η παρέμβαση του VAR".

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

Την εκπομπή οδηγεί με ασφάλεια η BMW, μέλος του Ομίλου Πηλακούτα

Pilakoutas Super Monday DIGITAL