ΧΡΙΣΤΟΥ: "Να τηρηθούν οι υφιστάμενες βαθμολογίες για πρωταθλητή, Ευρώπη, άνοδο και διαβάθμιση"

Close
ΧΡΙΣΤΟΥ: "Να τηρηθούν οι υφιστάμενες βαθμολογίες για πρωταθλητή, Ευρώπη, άνοδο και διαβάθμιση"

Ο πρόεδρος του ΑΣΙΛ Γιώργος Χρίστου σχολίασε μέσα από την ιστοσελίδα μας www.kerkida.net την απόφαση της ΚΟΠ για παράταση της αναστολής όλων των πρωταθλημάτων μέχρι τις 13 Απριλίου...

Μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ.Χρίστου:

Για την απόφαση της ΚΟΠ...

"Ήταν αναμενόμενη η απόφαση της ΚΟΠ. Δεν είναι κάτι στο χέρι της αυτή την στιγμή. Όλοι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Να αφήσουμε λίγο τον χρόνο, να περάσουν οι μέρες και θα δούμε πως θα συνεχίσουμε".

Για το οικονομικό πρόβλημα που προκύπτει...

"Το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει μέσα σε όλο αυτό είναι και το οικονομικό. Και δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα τις επιχειρήσεις και όλο τον κόσμο.Έχουμε μιλήσει με τους παίκτες μας, συνιστούμε σε όλους να κάνουν υπομονή. Σαν σωματείο δεν έχουμε πρόθεση να μην τηρήσουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει με τους παίκτες αλλά πρέπει να αντιληφθούμε την κατάσταση. Αν δεν υπάρξει βελτίωση σε όλο αυτό και οι δύο πλευρές θα πρέπει να δείξουμε κατανόηση. Με θέληση σίγουρα θα γίνουν οι ενέργειες για να καλύψουμε και αυτό το κομμάτι".

Για την θέση του ΑΣΙΛ όσον αφορά την συνέχιση του πρωταθλήματος...

"Να τελειώσουν όλα αυτά, να υποχωρήσει η πανδημία και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να ολοκληρωθεί εντός του αγωνιστικού χώρου. Σε ένα δεύτερο σενάριο που δεν γίνει αυτό θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις όσο για την Α' κατηγορία, όσο και για την Β'. Υπάρχει η Ευρώπη, η διαβάθμιση και η άνοδος. Κατά την άποψη μου το πιο σωστό είναι να τηρηθούν οι υφιστάμενες βαθμολογίες. Ο πρώτος να πάρει το πρωτάθλημα, οι ομάδες που είναι να βγουν Ευρώπη να το πράξουν, οι δύο τελευταίοι να πάνε διαβάθμιση και από την Β' οι δύο πρώτοι να βγουν. Στις ομάδες που θα "αδικηθούν" καλό θα ήταν να δοθούν αποζημιώσεις. Θα χαθούν κάποια λεφτά από τηλεοπτικά κλπ, να πάρουν οι ομάδες κάποια αποζημίωση. Εμείς δεν βλέπουμε το συλλογικό συμφέρον. Αν το κάναμε θα λέγαμε να βγουν παραπάνω ομάδες για να είναι μέσα σε αυτές και ο ΑΣΙΛ. Τα σωματεία της Β΄ κατηγορίας είμαστε καθημερινά σε επαφή έτσι ώστε να ετοιμάσουμε εισηγήσεις για το μέλλον της Β΄ κατηγορίας".

Φυτούλα Μωυσέως