Β' Κατηγορία: Η υπεροχή των φιλοξενούμενων ομάδων και η αγωνιστική των ντέρμπι

Β' Κατηγορία: Η υπεροχή των φιλοξενούμενων ομάδων και η αγωνιστική των ντέρμπι

Σε ρυθμούς 11ης αγωνιστικής μπαίνει η πρώτη φάση του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας και κάθε αγωνιστική περιλαμβάνει ντέρμπι.

Στην επόμενη αγωνιστική το πρόγραμμα περιλαμβάνει το ντέρμπι της Ομόνοιας Αραδίππου με την ΑΕΖ Ζακακίου, που θα μεταδοθεί απευθείας από τη Cytavision με τη στήριξη της ΚΟΠ.

Λόγω επανασποράς του Δημοτικού Σταδίου Αραδίππου, ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο ΓΣΖ.

Το Σάββατο επίσης θα έχουμε το ντέρμπι της 2ης ΜΕΑΠ με τον 4ο της κατάταξης Οθέλλο Αθηαίνου.

Μετά από δέκα αγωνιστικές προηγείται η Ομόνοια Αραδίππου με 21 βαθμούς και ακολουθεί με 19 βαθμούς η ΜΕΑΠ και αμέσως πιο κάτω με 18 βαθμούς η ΑΕΖ και ο Οθέλλος Αθηαίνου.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Αγία Νάπα, ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος με 17 βαθμούς, Εθνικός Άχνας 16, Ομόνοια 29Μ και Πέγεια με 15 και ΠΑΕΕΚ με 14 βαθμούς.

Στους 80 αγώνες που έγιναν μέχρι τώρα υπερέχουν οι φιλοξενούμενες ομάδες. Επικράτησαν σε 34 αγώνες, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν 31 φορές σε νικηφόρο αποτέλεσμα και άλλοι 15 αγώνες έληξαν ισόπαλοι.

Σε ομαδικό επίπεδο τα περισσότερα μέχρι τώρα τέρματα, 19 συνολικά, πέτυχε η πρωτοπόρος Ομόνοια Αραδίππου και ακολουθεί με 18 τέρματα ο ΠΟ Ξυλοτύμπου.

Την καλύτερη αμυντική γραμμή με παθητικό πέντε τέρματα έχει να επιδείξει η ΑΕΖ, που στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές δεν δέχτηκε γκολ.

Στον πίνακα των σκόρερ με πέντε τέρματα προηγούνται οι Λεονάρτο Ριμπέϊρο (Ομόνοια Αραδίππου) και Νικόλας Κούτσακος (ΠΟ Ξυλοτύμπου).

Ακολουθούν με τέσσερα τέρματα Σέργιος Αβραάμ, Κωνσταντίνος Αναστασίου (Ομόνοια Αραδίππου), Μπεν Κμαγιάλ (Πέγεια), Δημήτρης Διαμαντόπουλος (ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος), Γιάννης Ανδρέου (ΜΕΑΠ), Θεοδόσης Κύπρου (Ομόνοια 29Μ), Μιχάλης Χαραλάμπους, Βάντερ (Εθνικός Άχνας), Ηλίας Γεωργίου (Αγία Νάπα), Ρόχα (Ερμής Αραδίππου) και Αρτούρς Καρασάουσκς (ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα).

Η 11η αγωνιστική είναι ορισμένη για το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Αναγέννηση Δερύνειας - Ερμής Αραδίππου
ΜΕΑΠ - Οθέλλος Αθηαίνου
Αλκή Ορόκλινης - Πέγεια
Αγία Νάπα - ΠΟ Ξυλοτύμπου
ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα - ΠΑΕΕΚ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
Ομόνοια Αραδίππου - ΑΕΖ
Ολυμπιάς Λυμπιών - Εθνικός Άχνας
Ομόνοια 29Μ - ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος

* Το κείμενο περιλαμβάνει διαφημιστικό περιεχόμενο εκ μέρους της Bet On Alfa | 18+ |Θέσε τα όριά σου | https://safergambling.gov.cy/ | ΕΑΣ

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ

Aπό την ιστοσελίδα της ΚΟΠ