ΔΗΛΩΣΗ στο KERKIDA: "Ξεκίνησε η ενημέρωση/Η διαδικασία θα τελειώσει σήμερα"

Close
ΔΗΛΩΣΗ στο KERKIDA: "Ξεκίνησε η ενημέρωση/Η διαδικασία θα τελειώσει σήμερα"

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Αχυρώνα Λιοπετρίου, Χρίστος Χριστοφή.

Ο κ. Χριστοφή αναφέρθηκε στα θετικά κρούσματα που βρέθηκαν στη Νέα Σαλαμίνα και στις ενέργειες που προχώρησε ο Αχυρώνας, αφού την περασμένη Τετάρτη αγωνίστηκε με τους "ερυθρόλευκους" για τον θεσμό του Κυπέλλου...

Για την ενημέρωση που είχε ο Αχυρώνας και τις πρώτες ενέργειες: Κατά την διάρκεια του χθεσινού αγώνα με την Αγία Νάπα δέχθηκα δύο τηλεφωνήματα από το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα. Μας ανέφεραν ότι λόγω των κρουσμάτων στη Νέα Σαλαμίνα θα πρέπει να περάσει και η ομάδα μας από το τεστ. Ετοιμάσαμε ένα κατάλογο με άτομα που ήρθαν σε επαφή με παίκτες και παράγοντες της Νέας Σαλαμίνας. Έχει παραδοθεί ο κατάλογος αυτός στην επιδημιολογική ομάδα. Αυτή την ώρα γίνεται η ενημέρωση σε κάθε παίκτη και παράγοντα ξεχωριστά. Είναι μια διαδικασία για να καταταχθούν οι στην κατηγορία των στενών ή των περιστασιακών επαφών.

Για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία: Η διαδικασία ενημέρωσης θα τελειώσει σήμερα. Στην συνέχεια η επιδημιολογική ομάδα θα στείλει τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων που εμπίπτουν στις στενές επαφές στην εταιρεία που θα κάνει τα τεστ και η εταιρεία θα ενημερώσει τους παίκτες με sms για το που και πότε θα πρέπει να πάει να κάνει το τεστ.

Για το αν παραπονέθηκε κάποιος παίκτης ότι έχει συμπτώματα: Κανένα απολύτως σύμπτωμα δεν υπήρξε από παίκτη μας. Χθες στο παιχνίδι τηρούσαμε ακριβώς τα μέτρα του πρωτοκόλλου. Οι έλεγχοι όμως πρέπει να γίνουν διότι υπάρχουν και αρκετοί που είναι ασυμπτωματικοί. 

Για το αν θα επιβαρυνθεί οικονομικά η ομάδα με τα τεστ: Επειδή εμπίπτει στα πλαίσια της ιχνηλάτησης, οι πρώτοι έλεγχοι θα είναι χορηγημένοι. Αν εμφανιστούν κάποια κρούσματα και χρειαστεί 2η και 3η εξέταση, δεν το γνωρίζω τι θα ισχύσει.

Χρίστος Παπακώστας