Μία ομάδα η οποία δίνει έμφαση όχι απλά στο ντόπιο στοιχείο, αλλά στα νεαρά ταλέντα, είναι αναμφίβολα η ΜΕΑΠ. Η ομάδα του Πέρα Χωρίου-Νήσου εμπιστεύεται για ακόμη μία χρονιά νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Έχοντας στο… τιμόνι της τον Νεντίμ Τούτιτς, δείχνει ξεκάθαρα με τις κινήσεις που πραγματοποίησε ότι δημιουργεί ένα ρόστερ με ταλαντούχους κι εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, που έχουν την προοπτική και το κίνητρο να αποκτήσουν εμπειρίες και να αναδειχθούν.
Τρία παραδείγματα από τα προηγούμενα χρόνια, ο Ανδρέας Χρίστου της Ομόνοιας, ο Τζακ Σαββίδης που φέτος πήρε μεταγραφή για την Καρμιώτισσα και ο Φρίξος Μιχαηλίδης του Ολυμπιακού. Η ΜΕΑΠ αποτέλεσε γι’ αυτούς το πρώτο…σκαλοπάτι.
Είναι εμφανές ότι η φιλοσοφία της ΜΕΑΠ, η σωστή διαχείριση και περιβάλλον, δεν περνάει απαρατήρητη από μεγαλύτερες ομάδες. Δεν είναι τυχαίες οι συμφωνίες που πραγματοποίησε το φετινό καλοκαίρι, με νεαρούς παίκτες από διάφορες ομάδες της α’ κατηγορίας:
-Άλεξ Ευσταθίου (2007): αρχηγός της Κ19 της ΑΕΛ και μέλος της Εθνικής Κ19.
-Πέτρος Ιωάννου (2007): βασικό μέλος της Κ19 της ΑΕΚ και της Εθνικής Κ19.
-Χρίστος Παπαδόπουλος (2007): μέλος της Κ19 του Απόλλωνα και της Εθνικής Κ19.
-Παναγιώτης Τσίβικος (2008): μέλος της Κ19 της Πάφου και όλων των μικρών Εθνικών ομάδων.
-Ανδρέας Γρηγορίου (2007): μέλος της Κ19 της Ομόνοιας 29Μ.
-Luke Tunnah (2005): μέλος της Κ19 της Νέας Σαλαμίνας.
-Ιλαρίων Γρούτας (2007): μέλος της Κ19 της Ομόνοιας.
Η ομάδα του Πέρα Χωρίου-Νήσου έχει παράλληλα επενδύσει σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και προπονητικό επιτελείο, με στόχο την ανάπτυξη των νεαρών Κυπρίων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να εξελιχθούν.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που μεγάλες ομάδες κι όχι μόνο, εμπιστεύονται μερικά από ταλέντα τους στην ΜΕΑΠ, η οποία έχει ξεκάθαρο στόχο να δημιουργήσει ένα κράμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών. Αυτή τη στιγμή η ΜΕΑΠ αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για τους υποσχόμενους ποδοσφαιριστές αφού δείχνει εμπράκτως τη στήριξή της προς αυτούς.