Αποκλεισμός από 4 αγώνες: "Απειλούσε τους διαιτητές για την ζωή τους"

Αποκλεισμός από 4 αγώνες: "Απειλούσε τους διαιτητές για την ζωή τους"

Ο Αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Τάσο Αναστασίου Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος της Ολυμπιάς Λυμπιών με αποβολή από τέσσερις αγώνες της ομάδας και πρόστιμο. Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης αναφέρει πως ο κ. Αναστασίου απειλούσε τους διαιτητές για την ζωή τους και τους ύβριζε.

Αναλυτικά:

*Καταγγελία κατά:

(2) του ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος του σωματείου σας για είσοδο ως μη εξουσιοδοτημένο άτομο στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του αγώνα (δεν ήταν γραμμένος στο φύλλο αγώνος – Στο 79ο λεπτό του αγώνα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και παρότρυνε την ομάδα να αποχωρήσει από το γήπεδο) και περεταίρω παραπέμπεται για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς τους διαιτητές μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο (τους απειλούσε για την ζωή τους και τους ύβριζε) κατά παράβαση των άρθρων 4(γ),  9(β) και  10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και  του  άρθρου 30.5  του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Αποκλεισμός από τέσσερις αγώνες και πρόστιμο
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας, Α’ Φάση ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών – ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου/13.11.2022 (9η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του Τάσου Αναστασίου Διευθυντή Αθλητικού Τμήματος  της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών αναφορικά με δηλώσεις του στο SUPER SPORT FM 104.00 στις 14.11.2022 που  αφορούσαν  τον  αγώνα  Πρωταθλήματος   Β’   Κατηγορίας ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΥΜΠΙΩΝ – ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου ημερομηνίας 13/11/2022 που:

Α. θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της.

Β. θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων.

Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό.

κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.

Απόφαση: Πρόστιμο