"Φυτώριο και σταθμός η ΠΑΕΕΚ, deal με Κύπριο Ε.Δ από την Ισπανία"

"Φυτώριο και σταθμός η ΠΑΕΕΚ, deal με Κύπριο Ε.Δ από την Ισπανία"

Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕΕΚ, Δήμος Γεωργιάδης παραχώρησε συνέντευξη στο kerkida.net και στον Αντώνη Κωνσταντινίδη για τα σχέδια της Κερυνιώτικης ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά;

Έχετε ολοκληρώσει τις πρώτες νέες προσθήκες οι οποίες σιγά σιγά ανακοινώνονται. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η ομάδα σήμερα και ποιοι οι στόχοι της χρονιάς; 

"Ο νέος μας προπονητής βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να στηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα μπορέσει να διεκδικήσει την επιστροφή μας στην Α’ κατηγορία. Αυτός είναι και ο στόχος για φέτος. Η περσινή πορεία της ΠΑΕΕΚ στην Α’ κατηγορία και η προβολή της κατεχόμενης μας πόλης, μας δίνει μεγάλη δίψα για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Προτεραιότητα έχει η σταθερότητα του σωματείου, η προσέγγιση νέων Κερυνειωτών και η βιωσιμότητα της ποδοσφαιρικής ΠΑΕΕΚ. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα προσφυγικό σωματείο που αγωνίζεται μακριά από τη φυσική του έδρα είναι τεράστιες, αλλά η ΠΑΕΕΚ είναι μαθημένη στα δύσκολα και είμαι βέβαιος πως με την στήριξη των Κερυνειωτών θα βρούμε τον τρόπο να κρατήσουμε ψηλά την περήφανη σημαία μας".

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της ΠΑΕΕΚ, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο; 

"Χτίζουμε μια ομάδα από την αρχή αλλά με την ίδια φιλοσοφία. Ο Χρύσης Μιχαήλ δουλεύει σκληρά, και για να είμαι ειλικρινής διαθέτει ένα περιορισμένο προϋπολογισμό, για να εντοπίσει τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεση του. Ανέκαθεν ως συμβούλιο ακολουθούμε τη φιλοσοφία πως η διοίκηση πρέπει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη εμπλοκή στην επιλογή των ποδοσφαιριστών. Δείχνουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην προπονητική ομάδα. Ο περσινός μας κορμός δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να διατηρηθεί. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προσεγγίστηκαν από ομάδες της Α’ κατηγορίας. Αυτό όμως μας προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση αφού ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν να δώσουμε την ευκαιρία σε Κύπριους ποδοσφαιριστές να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να κάνουν το επόμενο βήμα. Δίνουμε ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές και αν με το καλό έρθει η άνοδος θα πάρουν και αυτοί με τη σειρά τους τις ευκαιρίες να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία". 

Όντως φάνηκε και στην περσινή χρονιά ότι η ΠΑΕΕΚ πιστεύει στους Κύπριους ποδοσφαιριστές και δίνει ευκαιρίες. Θα ισχύσει το ίδιο και φέτος;

"Θέλουμε να γίνουμε φυτώριο νέων ποδοσφαιριστών και σταθμός ευκαιριών για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Η ΠΑΕΕΚ αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για κάθε ποδοσφαιριστή που θέλει να δοκιμαστεί και να πάρει ευκαιρίες για να κάνει το επόμενο βήμα. Θεωρώ ότι ο κάθε νεαρός Κύπριος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να έχει ψηλά στις προτιμήσεις του την ΠΑΕΕΚ αφού έχει αποδειχθεί τα τελευταία δύο χρόνια ότι η διοίκηση αρέσκεται στη διατήρηση του ρόστερ και στην προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που είδαμε στο παρελθόν ομάδες να βγαίνουν στην Α’ κατηγορία και να διατηρούν το 70-80% των ποδοσφαιριστών που κέρδισαν την άνοδο. Με αυτή τη συνταγή πορευτήκαμε στις επιτυχίες και με αυτή θα συνεχίσουμε. Για τους νέους ποδοσφαιριστές που θέλουν να πάρουν ευκαιρίες, το οικονομικό κομμάτι θα πρέπει να αποτελεί δευτερεύον κίνητρο. Αποδείχθηκε πως αυτή η νοοτροπία είναι η συνταγή επιτυχίας ενός νέου ποδοσφαιριστή".

Στα διοικητικά υπάρχουν εξελίξεις; 

"Τέλος του μήνα έχουμε την τακτική γενική συνέλευση μας. Υπάρχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση, πάντα σε ένα υγιές και οικογενειακό κλίμα. Τα άτομα που στέκονται δίπλα στην ΠΑΕΕΚ δυστυχώς είναι πολύ λίγα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για διάσπαση. 

Υπάρχει άλλη μια θετική εξέλιξη αφού ήρθαμε σε συμφωνία συνεργασίας για την θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή  με νεαρό Κύπριο που εργάζεται στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Ισπανία. Πρόκειται για ένα νέο με υψηλά διοικητικά προσόντα στο χώρο του ποδοσφαίρου, που έρχεται στην Κύπρο για να εφαρμόσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μάζεψε τα τελευταία χρόνια από το εξωτερικό. Σύντομα θα ανακοινωθεί η επίσημη έναρξη της συνεργασία μας. Όπως είπα πολλές φορές, πιστεύουμε στην αξιοποίηση του Κυπριακού ανθρώπινου δυναμικού".