Μπόρις Τζόνσον: «Ο τελικός πρέπει να γίνει στην Αγγλία»

Close
Μπόρις Τζόνσον: «Ο τελικός πρέπει να γίνει στην Αγγλία»

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται ο τόπος διεξαγωγής του τελικού του Champions League, με τον Μπόρις Τζόνσον να περνά στην αντεπίθεση και να ζητά ο ίδιος την αλλαγή έδρας.

Τουρκία ή Αγγλία; Που θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Champions League; Η αγγλική κυβέρνηση επίσημα ζήτησε από τους οπαδούς των δύο αγγλικών ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, να μην ταξιδέψουν με προορισμό την Τουρκία. «Δεν θα πρέπει οι Βρετανοί να επισκεφτούν τις κόκκινες χώρες, παρά μόνον αν συντρέχει κάποιος εξαιρετικά επείγων λόγος», τόνισε ο γραμματέας Μεταφορών, Γκραντ Σαπς. 

Ωστόσο, θέση πήρε και ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ζήτησε από την UEFA την αλλαγή έδρας. «Το Champions League είναι η κορυφαία στιγμή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και με δύο αγγλικές ομάδες στον τελικό, θα ήταν μεγάλη ντροπή αν οι οπαδοί δεν μπορούσαν να παρευρεθούν. Θα ήταν υπέροχο να φιλοξενήσουμε εδώ τον τελικό αν μπορούμε. Θέλω να βοηθήσω τους φιλάθλους και των δύο συλλόγων να δουν την ομάδα τους σε δράση από κοντά» κατέληξε ο Τζόνσον. Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού της Αγγλίας ενίσχυσε τις ελπίδες για διεξαγωγή του τελικού στο Νησί και τις επόμενες ώρες αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. 

gazzetta.gr