«Αποτυχία για την Παρί Σεν Ζερμέν να μην κατακτά το Champions League»

«Αποτυχία για την Παρί Σεν Ζερμέν να μην κατακτά το Champions League»

O Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μίλησε για πρώτη φορά δημόσια, μετά την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν, από τις αρχές Ιουλίου  και στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του από τότε, αναφέρθηκε στην απόλυση του από τη γαλλική ομάδα.

«Είμαι ήρεμος, αποδέχομαι τις συνθήκες που έπρεπε να περάσουμε. Όλα τελείωσαν αρκετά αργά. Υπογράψαμε τη λύση του συμβολαίου μια ημέρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας, μεταξύ 3 και 4 Ιουλίου, και είναι ξεκάθαρο ότι είναι δύσκολο αυτήν την στιγμή, γιατί όλες οι προοπτικές, είναι  κλειστές για εμένα» τόνισε.

Για το μέλλον, είπε: «Προσαρμόζομαι στις νέες συνθήκες και πάντα έχω στο μυαλό μου να εξελιχθώ και πάνω απ’ όλα, να αναλύσω όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους 18 μήνες στην Παρί και, όπως λέω πάντα, η εμπειρία πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση.

Είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο, το Σούπερ Καπ και το Πρωτάθλημα σε ενάμιση χρόνο, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το έργο της ομάδας, είναι να κατακτήσει το Champions League και η μη κατάκτηση του μπορεί πάντα να θεωρείται αποτυχία. Αλλά μερικές φορές στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν. Η κυριαρχία στο γαλλικό πρωτάθλημα ή στις εθνικές διοργανώσεις σημαίνει ότι οι  ίδιοι οι φίλαθλοι, δεν τους δίνουν την σημασία που τους αξίζει. Οπότε, νομίζω ότι υποτιμάται, ότι δεν την εκτιμούν, αλλά φυσικά η νίκη είναι υποχρέωση. Κι εάν δεν κερδίζεις, μοιάζει με ολοκληρωτική καταστροφή».

Ακόμη αναφέρθηκε στα δύο αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης σημειώνοντας ότι υπήρξε φάουλ του Μπενζεμά, πάνω στον Ντοναρούμα και αν είχε ελεγχθεί η φάση από το VAR, οι Γάλλοι θα είχαν προκριθεί.

«Νομίζω ότι το φάουλ του Μπενζεμά στον Ντοναρούμα υπήρχε κι εάν είχε ελεγχθεί από το VAR, σήμερα θα μιλούσαμε για τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά ήταν κάτι που έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης πολλή πίστη, μια διαφορετική ενέργεια στο γήπεδο της. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να αναλυθεί κάτι, πέρα από το ποδόσφαιρο. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πολλές φορές παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη και προφανώς ο συναισθηματικός παράγοντας. Πιστεύω ότι είχαμε κάνει μια δουλειά στην οποία ήμασταν ειλικρινείς, είχαμε δουλέψει όσο σκληρά μπορούσαμε και είχαμε αυτή την ατυχία στα τελευταία λεπτά στη Μαδρίτη».

sdna.gr