Η Γουέστ Χαμ έφυγε με το τρίποντο από την Βιέννη κόντρα στην Ραπίντ και μαζί με το εισιτήριο για τους "16" του Europa League ενώ σημαντικές νίκες στη μάχη της πρόκρισης πήραν και οι Γαλατάσαραϊ, Λάτσιο και Μπάγερν Λεβερκούζεν.
Η Γουέστ Χαμ πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στη φετινή Premier League και το πιστοποιεί και στο Europa, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες να περνάει νικηφόρα από την Βιέννη επικρατώντας με 2-0 της Ραπίντ και να εξασφαλίζει όχι μόνο την πρώτη θέση στον 8ο ομιλο του Europa League αλλά και την πρώτη θέση, που της δίνει το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα, Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Γκενκ έμειναν στο 1-1 στην Κροατία και θα την παλέψουν την τελευταία αγωνιστική για τη 2η θέση του ομίλου που δίνει εισιτήριο για τα μπαράζ.
Στον 5ο όμιλο, μεγάλες κερδισμένες ήταν οι Γαλατάσαραϊ και Λάτσιο, με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης να επικρατεί με το εντυπωσιακό 4-2 της Μαρσέιγ και εκείνη της Ρώμης με 3-0 στην Μόσχα της Λοκομοτίβ (δύο γκολ ο Ιμόμπιλε), για να πανηγυρίσουν αμφότερες την πρόκριση στην επόμενη φάση.