Οι αντιδράσεις για το Mundial 2030, που θα διεξαχθεί σε έξι χώρες και τρεις Hπείρους, συνεχίζονται με τον Χαβιέ Αγκίρε να παίρνει την σκυτάλη.
Ο Μεξικανός προπονητής της Μαγιόρκα, Χαβιέ Αγκίρε, ο οποίος ήταν επίσης προπονητής της ομάδας των «Αζτέκων» στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002 και του 2010, πέταξε τα βέλη του για την απόφαση της FIFA.
«Τι βαρβαρότητα!» αναφώνησε στην αρχή, πριν προσθέσει: «Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε..., γιατί πάντα πηγαίνω στα Μουντιάλ, είμαι εκεί ήδη 10 ή 12 τώρα. Θα πάμε στην Αργεντινή, Θα επιστρέψουμε στην Ισπανία, θα πάμε στο Μαρόκο. Είναι ντροπή δεν μου αρέσει», είπε στην αρχική του τοποθέτηση.
«Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες του '94 έπρεπε να παίξεις στη Νέα Υόρκη, μετά να πετάξεις στην Πασαντίνα, στην Καλιφόρνια. Παναγία μου! Μετά, το 2026, έρχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες Πολιτειών. Το Μουντιάλ σε δύο χώρες μου φαίνεται ήδη υπερβολή», πρόσθεσε.