Άλμα Ευρώπης για Μπιλμπάο με διπλό στην Παμπλόνα

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έφυγε νικηφόρα από την Παμπλόνα επικρατώντας 2-1 της Οσασούνα και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι αποτυχημένες προσπάθειες στη φετινη La Liga μετρούσε μέχρι πρότινος μακριά από το "Σαν Μαμές" η Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την ομάδα από τη Χώρα των Βάσκων να έχει απολογισμό 4 ισοπαλίες και 2 ήττες από τις 24 Αυγούστου και μετά.

Μετά όμως από ένα άσχημο τρίμηνο, το απόγευμα της Κυριακής (24/11) ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πάρει την παρθενική φετινή εκτός έδρας νίκη της, με την ομάδα του Γκαριτάνο να επικρατεί 2-1 της Οσασούνα στο "Sadar" και να πλασάρεται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενουμένους στο 21', με τον Άβιλα να φέρνει το ματς σε ισορροπία στο 76' αλλά την Μπιλμπάο να δείχνει άριστα αντανακλαστικά, με τον Κόδρο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 79' με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και να της χαρίζει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Πηγή: sports24.gr