Ο Λούκα Ντόντσιτς αποκάλυψε πως έκανε ένεση για να παίξει στο δεύτερο μέρος του προημιτελικού με την Πολωνία, όμως παραδέχτηκε ότι έπαιξε άθλια και απογοήτευσε τη χώρα του, τη Σλοβενία.
Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς είπε με το πέρας του αγώνα:
«Συγχαρητήρια στην Πολωνία, έκανε απίθανο ματς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι μεγάλο κατόρθωμα για εκείνους. Εμείς δεν μπήκαμε στο παιχνίδι όπως θέλαμε, επιστρέψαμε, όμως οι Πολωνοί πάλεψαν.
Δεν είμαι στο 100%, έκανα ένεση πριν από την τρίτη περίοδο. Είχα πολλά προβλήματα, αλλά έπαιξα άθλια, απογοήτευσα τη χώρα μου και αναλαμβάνω την ευθύνη για την αποτυχία. Είμαι ο Λούκα και πρέπει να είμαι ο καλύτερος. Θα αγωνιστώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Αν προκριθούμε και αν είμαι υγιής
Η Πολωνία έχει σπουδαία ομάδα, όπως και το Βέλγιο. Όλοι μας είχαν φαβορί, αλλά σε αυτό το Eurobasket όλοι είδατε ότι υπάρχουν πολλές καταπληκτικές ομάδες. Αυτή η διοργάνωση είναι το κάτι άλλο. Δεν εξεπλάγην από την εμφάνιση του Πονίτκα, είναι σπουδαίος μπασκετμπολίστας, είναι ίσως επιπέδου NBA, αν και δεν είμαι GM κάποιας ομάδας».