Ο Αρσέν Βενγκέρ έσπευσε να υπερασπιστεί τον παροπλισμένο εδώ και καιρό από την Άρσεναλ, Μεσούτ Εζίλ, και προέτρεψε την πρώην ομάδα του και κατ'επέκταση τον Μικέλ Αρτέτα να βρει έναν τρόπο για να τον αξιοποιήσει.
Μέσα σε όλο αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα πάντως μεταξύ του 31χρονου μέσου και της Άρσεναλ, ο Βενγκέρ θέλησε να παίξει το ρόλο του ειρηνοποιού, καθώς με δηλώσεις του στο "BBC" υποστήριξε πως θα πρέπει οι κανονιέρηδες να εκμεταλλευτούν έναν παίκτη της δικής του μεγάλης κλάσης.
Ο Μεσούτ Εζίλ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Άρσεναλ
"Είναι σε μία ηλικία όπου ένας παίκτης με το ταλέντο του μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και όμως χαραμίζεται. Την ίδια ώρα βγαίνει χαμένος και ο σύλλογος από αυτή την κατάσταση επειδή είναι ένα σούπερ ταλέντο, ένα δημιουργικό ταλέντο που μπορεί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου να βγάλει τη δολοφονική πάσα.
Αυτή τη στιγμή οδηγούμαστε σε ένα ποδόσφαιρο με πίεση ψηλά στον αντίπαλο και κλέψιμο της μπάλας για να βγει μία πάσα και σε γρήγορες μεταβάσεις και όλοι παίζουν έτσι.
Αυτό έχει σκοτώσει παίκτες όπως ο Εζίλ. Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε για τι παίκτη μιλάμε. Έναν παγκόσμιο πρωταθλητή που έχει παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο παίκτης με τον υψηλότερο αριθμό σε ασίστ, οπότε θα πρέπει η Άρσεναλ να βρει έναν τρόπο να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βενγκέρ.