Καταγγελίες για μισθούς 450 ευρώ και πλαστά στοιχεία!

Καταγγελίες για μισθούς 450 ευρώ και πλαστά στοιχεία!

Ο δικηγόρος προπονητών που κατηγορούν την Μπάγερν για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση.

Προβλήματα με το νόμο ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Μπάγερν, η οποία θα βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών λόγω καταγγελιών για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, όπως αποκάλυψε το περιοδικό WDR.

Η καταγγελία πραγματοποιήθηκε από προπονητές που εργάστηκαν στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι Βαυαροί δεν τηρούσαν τη νομοθεσία, όσον αφορά στις αμοιβές και τα ωράριά τους, φοροαπέφευγαν και έδιναν πλαστά στοιχεία στις δημόσιες υπηρεσίες.

"Η βάση των καταγγελιών αφορά τη μικρή εκτίμηση της εργασίας τους, τόσο οικονομικά όσο και άυλα. Οι απαιτήσεις από τους προπονητές ήταν πάντα υψηλές, όπως και οι πρσοδοκίες, όμως από την άλλη πλευρά υπήρχε μικρό αντάλλαγμα", εξήγησε στο γερμανικό Sky, ο Αντρέας Βάλντσμιτ, δικηγόρος ορισμένων εκ των προπονητών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, οι πρωταθλητές Γερμανίας έδιναν στους νεαρούς προπονητές 450 ευρώ το μήνα. Βάσει της νομοθεσίας περί κατώτατου μισθού στη Γερμανία, αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν σε 47 ώρες εργασίας το μήνα, όμως οι προπονητές αναγκάζονταν να δουλεύουν 100 και 120 ώρες. Μάλιστα, όταν υπήρχε εκτός έδρας παιχνίδι, οι ιθύνοντες έδιναν λανθασμένα στοιχεία στους εργασιακούς φορείς, ώστε να αποφεύγουν εισφορές και καταβολή υπερωριών.

"Είναι σκανδαλώδες κατά τη γνώμη μου. Κι αυτό γιατί γινόταν διαρκώς. Δεν ήταν μόνο με ένα προπονητή το πρόβλημα, αλλά με πολλούς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν. Τους απάντησαν λίγο πολύ ότι 'αν δεν δεχθείτε, έχουμε άλλους 10 που θα δεχθούν'. Φυσικά, αυτό οδήγησε σε περαιτέρω απογοήτευση και θυμό των προπονητών. Ίσως αυτός είναι ο κύριος λόγος που άρχισε αυτή η χιονοστιβάδα".

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Όλιβερ Καν, τοποθετήθηκε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων την Τετάρτη και υποστήριξε ότι "ο σύλλογος θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για το ζήτημα". Τόσο ο ίδιος όσο και οι Χασάν Σαλιχάμιτζιτς (αθλητικός διευθυντής) και Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (πρώην CEO), όπως και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα κληθούν να καταθέσουν μέσα στον Ιανουάριο.

Η υπόθεση δεν είναι πρωτοφανής για τη Γερμανία πάντως, αφού προ μηνών το περιοδικό Focus είχε αποκαλύψει ότι προπονητές των ακαδημιών της Άουγκσμπουργκ αμείβονταν με 200 ευρώ το μήνα.

sport24.gr