Σαλιχάμιτζιτς: "Υπήρχαν προβλήματα πειθαρχίας στην ομάδα"

Σαλιχάμιτζιτς: "Υπήρχαν προβλήματα πειθαρχίας στην ομάδα"

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, μίλησε σε Μέσο της Γερμανίας και φυσικά αναφέρθηκε στο διαζύγιο των Βαυαρών με τον Γιουλιάν Νάγκελσμαν, αλλά και το πώς κατέληξαν σε συμφωνία με τον Τόμας Τούχελ.

Η είδηση ότι ο Γιουλιάν Νάγκελσμαν αποχωρεί από την Μπάγερν Μονάχου έσκασε σαν βόμβα και επιβεβαιώθηκε αρκετά γρήγορα. Ο 35χρονος Γερμανός τεχνικός δεν βρίσκεται στον πάγκο των Βαυαρών και ο αντικαταστάτης του είναι ο Τόμας Τούχελ.

Ο αθλητικός διευθυντής των Βαυαρών, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό Μέσο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με τον Νάγκελσμαν υπήρχαν κάποια προβλήματα πειθαρχίας στην ομάδα, ενώ αποκάλυψε πώς κινήθηκε η διοίκηση για τη συμφωνία με τον Τούχελ.

Για το αν υπήρχαν προβλήματα πειθαρχίας στην ομάδα: "Αυτό ήταν το στυλ του. Φυσικά υπήρχαν προβλήματα, είχαμε μερικά θέματα πειθαρχίας. Ο Γιουλιάν Νάγκελσμαν είναι πολύ καλός προπονητής. Αλλά είχαμε μερικά προβλήματα".

Για το πώς κατέληξαν στο διαζύγιο με τον Νάγκελσμαν και τη συμφωνία με τον Τούχελ: "Πετάξαμε την Κυριακή το βράδυ από το Λεβερκούζεν και καθίσαμε τη Δευτέρα, ο Όλιβερ Καν, ο Μάρκο Νέπε και εγώ. Αναλύσαμε τα πάντα. Την περσινή σεζόν, αυτές τις φάσεις, την παρούσα κατάταση, Ειδικά στο δεύτερο μέρος από τον Ιανουάριο και ύστερα κερδίσαμε πέντε στα δέκα ματς στο πρωτάθλημα.

Ναι αποκλείσαμε την Παρί, δεν ήταν εύκολο τα πήγαμε καλά. Παρ' όλα αυτά, είχαμε αυτή την κάμψη στις εμφανίσεις μας και συνεχώς χαμήλωναν. Από ένα σημείο, όταν οι εμφανίσεις δεν ήταν καλές και τα αποτελέσματα χειροτέρευαν, αυτό ήταν που μας παρέπεμψε στην απόφαση.

Την Τρίτη κάλεσα τον Τούχελ, κάτσαμε κάτω και οι τέσσερις το βράδυ και είχαμε μια καλή κουβέντα, τουλάχιστον πέντε ωρών. Ήταν πεπεισμένος ότι μπορεί να οδηγήσει με επιτυχία την ομάδα. Φυσικά, πρώτα καλέσαμε τον Χέρμπερτ Χάινερ και του είπαμε τους λόγους, ενώ ενημερώσαμε και τον Ούλι Χένες. Όταν παίρνουμε τόσο σημαντικές αποφάσεις, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι πίσω από αυτό".

Για την κριτική που άσκησε ο Κίμιχ για την απόφαση: "Αν τον ρωτούσατε θα έλεγε, είχαμε έναν κορυφαίο προπονητή, μια κορυφαία ομάδα. Αλλά οι εμφανίσεις ήταν ανεπαρκείς. Θα το επιβεβαίωνε".

Για το αν θεωρεί δική του ήττα την αποχώρηση του Νάγκελσμαν: "Είχαμε καλές σχέσεις με τον Γιουλιάν. Έχει εξαιρετική ιδέα για το ποδόσφαιρο. Λυπούμαστε που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Θα θέλαμε να είχαμε προχωρήσει περισσότερο. Αλλά έχουμε μια ευθύνη".

sport24.gr