Ο Ρονάλντο φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ενισχύσει οικονομικά και το τμήμα μπάσκετ της Βαγιαδολίδ με στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος είναι πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του ισπανικού συλλόγου, αλλά έχει βλέψεις και για το μπάσκετ.
Εκεί η Βαγιαδολίδ ίναι πρώτη στο πρωτάθλημα της «LEB Oro», δηλαδή της δεύτερης κατηγορίας, αλλά αν κερδίσει την άνοδό της θα πρέπει, όπως ορίζουν οι νόμοι στην χώρα, να μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία.
Ο Ρονάλντο έχει δεχθεί κρούση και είναι πρόθυμος να βοηθήσει ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι. Παράλληλα θα πρέπει η ομάδα μπάσκετ να έχει άλλο σήμα και χρώματα σε σχέση με την ποδοσφαιρική, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την Μπασκόνια και την Αλαβές.
«Έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε επενδύσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της μπασκετικής Βαγιαδολίδ, Μάικ Χάνσεν.