Βίγκμαν: «Αυτό που κάναμε ήταν εκπληκτικό»

Βίγκμαν: «Αυτό που κάναμε ήταν εκπληκτικό»

Η Σαρίνα Βίγκμαν και η ποδοσφαιρική Αγγλία ζουν το απόλυτο όνειρο, μετά την κατάκτηση του EURO 2022 και την επικράτηση στον τελικό του Γουέμπλεϊ επί της Γερμανίας με 2-1 στην παράταση (κ.α. 1-1).

«Έχασα την φωνή μου. Αυτό που κάναμε ήταν εκπληκτικό, δεν νομίζω ότι το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη η προπονήτρια των πρωταθλητριών Ευρώπης και πρόσθεσε:

«Σε όλην την διάρκεια του τουρνουά, είχαμε τόση υποστήριξη από τους φιλάθλους μας, οι παίκτριες έκαναν απίστευτη δουλειά. Και οι δύο ομάδες, ήθελαν να νικήσουν πάση θυσία και αυτό έκανε το παιχνίδι τόσο δύσκολο. Η Γερμανία είναι μια πολύ καλή, δυνατή και οργανωμένη ομάδα, με πολλή συνοχή. Είχαμε πρόβλημα να παίξουμε το παιχνίδι μας. Οταν ανέλαβα αυτήν την θέση, ήξερα την ομάδα, την είχα δει να παίζει και ήξερα ότι οι δυνατότητες είναι τόσο μεγάλες σε αυτήν την χώρα. Υπάρχουν τόσες πολλές και καλές παίκτριες και πίστευα ότι θα λειτουργήσει. Αλλά όπως λειτούργησε εφέτος, το ονειρευόμασταν, αλλά είναι υπέροχο όταν τα πράγματα πηγαίνουν όπως ελπίζουμε. Η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών, έχει προχωρήσει τόσο γρήγορα που πολλές ομάδες θα μπορούσαν να κατακτήσουν το Μουντιάλ. Η Γαλλία είναι πολύ δυνατή, η Γερμανία είναι πολύ δυνατή, η Ισπανία, η Σουηδία... Η κατάκτηση του Euro δεν ήταν εύκολη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι πιο δύσκολη. Οι ομάδες κορυφαίου επιπέδου συνεχίζουν να προοδεύουν, αλλά οι ομάδες ακριβώς πίσω απ' αυτές, όπως το Βέλγιο και η Αυστρία, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά».

sdna.gr