"Βυθίστηκα στο ποτό, τα ναρκωτικά και τον τζόγο"

Close
"Βυθίστηκα στο ποτό, τα ναρκωτικά και τον τζόγο"

Μέσα στο γήπεδο ήταν γνωστός για το δυναμικό παιχνίδι του. Ωστόσο, όπως παραδέχεται σήμερα με ένα συγκλονιστικό άρθρο του στην "Daily Mail", ο Ντάνι Μέρφι δεν ήταν το ίδιο δυνατός για να διαχειριστεί το τέλος της καριέρας του.

Όπως παραδέχτηκε δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του βυθίστηκε στο ποτό, τα ναρκωτικά και τον τζόγο. Ο λόγος ήταν ότι έπεσε σε κατάθλιψη αφού δεν είχε σκεφτεί την επόμενη ημέρα του μετά τον πρωταθλητισμό.

Τελικά, χρειάστηκε τη βοήθεια ειδικών και φίλων για να βγει μέσα από το τούνελ που είχε πέσει.

Από από το συγκλονιστικό άρθρο του Ντάνι Μέρφι
"Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, κατά την οποία εκατοντάδες ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο τέλος των συμβολαίων τους και ενδέχεται να μην έχουν μέλλον στο παιχνίδι. Μερικοί από τους μεγαλύτερους ηλικιακά θα αποφασίσουν εθελοντικά να συνταξιοδοτηθούν.

Οι περισσότεροι παίκτες θέλουν να πιστεύουν ότι η καριέρα τους θα κρατήσει για πάντα. Ήμουν ένας από αυτούς, ποτέ δεν σκέφτηκα πώς θα ήταν η ζωή μετά το ποδόσφαιρο. Πώς μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει κάτι που ήταν σταθερό για αυτόν από την ηλικία των πέντε έως τα μέσα της δεκαετίας του τριάντα;

Δυστυχώς, το έμαθα κι εγώ με τον σκληρό τρόπο. Τα πρώτα δύο χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή μου το 2013, έπαιζα γκολφ, δούλεψα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έκανα οικογενειακές διακοπές, αλλά αυτό που συνέβη στη συνέχεια με χτύπησε σαν σφυρί.

Η ανακάλυψη ότι δεν θα παίξω ξανά ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με την απώλεια σχεδόν όλης της περιουσίας μου με οδήγησαν στην κατάθλιψη κάτι που αρνιόμουν να παραδεχτώ εκείνη την περίοδο.

Κατά τη διάρκεια των σκοτεινών αυτών ημερών, οι οποίες κράτησαν 12 μήνες, βυθίστηκα στο ποτό, τα ναρκωτικά και τον τζόγο. Ο γάμος μου διαλύθηκε, απομακρύνθηκα από αδέλφια και φίλους και έμεινα απομονωμένος.

Ήταν μία τρομακτική περίοδος η οποία ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια ειδικών και την υποστήριξη αγαπημένων μου προσώπων. Αισθάνομαι ευλογημένος σε σύγκριση με άλλους πρώην ποδοσφαιριστές οι οποίοι πέρασαν δύσκολες στιγμές για χρόνια, ενώ κάποιοι έφτασαν να σκέφτονται ακόμα και την αυτοκτονία".

Photo credits: 2010 AP Photo/Manu Fernandez

sport24.gr