Δικαστήριο στην Ισπανία έκρινε παράνομη τη συμφωνία με τη CVC

Παράνομη έκρινε τη συμφωνία χρηματοδότησης που υπέγραψε η La Liga με την CVC το Πρωτοδικείο της Μαδρίτης, με την ισπανική λίγκα ωστόσο να απαντά με έφεση.

Νέα προβλήματα για τη La Liga και τη συμφωνία της με τη CVC! Μετά τον «πόλεμο» που δέχθηκε από τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα οι οποίες καταψήφισαν το επενδυτικό πρότζεκτ, η ισπανική λίγα πλέον έχει ως αντίπαλο και τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την «El Espanol», το πρωτοδικείο της Μαδρίτης έκρινε παράνομη τη συμφωνία για δάνειο ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που σύναψε ο Χαβιέ Τέμπας με την CVC, εξηγώντας στο πόρισμα πως «παραβιάστηκαν οι κανόνες πρόσκλησης και μια μεγάλη κλίμακας εποχιακή και οικονομική επιχείρηση τέθηκε σε ψηφοφορία, χωρίς να παρέχονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την κατανόηση και αξιολόγηση του αντικειμένου της».

Το Δικαστήριο κατέληξε πως θεωρεί άκυρη τη συμφωνία που υπέγραψαν οι σύλλογοι μέσω της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όμως παραδόξως το deal παραμένει σε τροχιά εφαρμογής.

Όπως ξεκαθαρίζεται άλλωστε, η πρόταση του Δικαστηρίου δεν μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία μεταξύ La Liga και CVC, αλλά δεδομένα καθιστά το πρότζεκτ πιο δύσκολο διότι είναι μια πρόταση που θα αναγκάσει την επανεξέταση ολόκληρης της διαδικασίας χρηματοδότησης που πρότεινε ο Τέμπας.


Από την πλευρά της πάντως η La Liga δεν έχασε χρόνο και ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

gazzetta.gr