Η Μονακό επέστρεψε στις νίκες την κατάλληλη στιγμή και με το 2-0 επί της Μονπελιέ εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ήττα της Νις στη σεζόν και την πλησίασε στη 2η θέση της Ligue 1.
Η Μονακό δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη η πρώτη ήττα της Νις και το 2-0 επί της Μονπελιέ την έφερε στο -2 από τη 2η θέση έπειτα από τη 14η αγωνιστική της Ligue 1.
Οι Μονεγάσκοι ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν μόλις στο 9' με τον Τακούμι Μιναμίνο. Κάποιες αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων που επιχείρησαν να πλήξουν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων πέρασαν χωρίς περαιτέρω προβλήματα και όταν στο 69' έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κικί Κουγιατέ, όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει.
Η Μονακό συνέχισε να επιτίθεται και η πρώτη αλλαγή του Άντι Χίτερ, ο Γουισάμ Μπεν Γεντέρ, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.