Επίσημο: "Κάζιμιρ Γκόρσκι" το Εθνικό στάδιο της Πολωνίας!

Close
Επίσημο: "Κάζιμιρ Γκόρσκι" το Εθνικό στάδιο της Πολωνίας!

Το υπερσύγχρονο Εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας, έχει πλέον κι επίσημα όνομα. Οι Πολωνοί αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου Κάζιμιρ Γκόρσκι, δίνοντας το όνομά του στο κορυφαίο γήπεδο της χώρας τους. Έδρα της Εθνικής Πολωνίας από το 2012, όταν και κατασκευάστηκε το χωρητικότητας 58.580 ανθρώπων.

Ο Κάζιμιρ Γκόρσκι που «έφυγε» απ’ τη ζωή το 2006, ήταν άμεσα συνδεδεμένος και με το Ελληνικό ποδόσφαιρο φυσικά. Έχοντας διατελέσει προπονητής του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού (δύο φορές) και του Εθνικού. Φυσικά στην χώρα του κυρίως λόγω Λέγκια Βαρσοβίας και Εθνικής Πολωνίας, θεωρείται θρύλος του αθλήματος.

Και το γήπεδο που πλέον ονομάζεται «Κάζιμιρ Γκόρσκι», έχει άμεση σύνδεση με την Εθνική Ελλάδος. Στο Euro 2012 που διεξήχθη σε Πολωνία και Ουκρανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε εκεί δύο ματς. Το πρώτο επίσημο που διεξήχθη ποτέ εκεί, ήταν το Πολωνία-Ελλάδα 1-1, εναρκτήριο της διοργάνωσης. Επίσης, εκεί νίκησε η Εθνική την Ρωσία 1-0 στα νοκ άουτ του Euro.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του γηπέδου της Βαρσοβίας, έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι και ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τσέζαρι Κουλέστσα.

onsports.gr