Η Φιορεντίνα έχει ως μεγάλο μεταγραφικό στόχο της για τον Ιανουάριο τον Λουίζ Ενρίκε, ωστόσο η πρώτη πρόταση που έγινε στην Μποταφόγκο για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ δεν έγινε αποδεκτή από τους πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής.
Το γεγονός αυτό έχει ανοίξει την όρεξη των βιόλα ενόψει της συνέχειας της σεζόν και στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους για άμεση και ποιοτική ενίσχυση, έχουν εντοπίσει το στόχο τους, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ο λόγος για τον Λουίζ Ενρίκε που κατέκτησε πριν μερικούς μήνες το Copa Libertadores με τη φανέλα της Μποταφόγκο (3-1 στον τελικό απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο), με την ομάδα της Τοσκάνης να τον έχει στην κορυφή της λίστας της και να έχει καταθέσει μάλιστα πρόταση.
Σύμφωνα πάντως με το Φαμπρίτσιο Ρομάνο, δεν έγινε αποδεκτή η πρώτη πρόταση των Ιταλών για τον Ενρίκε, με τη διοίκηση της Μποταφόγκο να αξιώνει πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ για να ανάψει το πράσινο φως για τη μετακίνηση του 23χρονου Βραζιλιάνου εξτρέμ.