Ο παλαίμαχος σταρ της Ρεάλ Γκούτι παρουσιάστηκε απόλυτα αρνητικός στο ενδεχόμενο να προπονήσει οποιαδήποτε στιγμή την Μπαρτσελόνα μετά από ερώτηση που του έγινε, τονίζοντας αντιθέτως ότι λατρεύει να βλέπει τους "μπλαουγκράνα" να χάνουν.
Έχοντας ωστόσο, περάσει μία ζωή στη Μαδρίτη, καθώς φορούσε τη φανέλα των "μερένγκες" από το 1986 μέχρι και το 2010, αλλά υπήρξε και πέντε χρόνια προπονητής των ακαδημιών της (2013-2018) θέλησε να βάλει στη συνέχεια τα πράγματα στη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για χιούμορ, αλλά και ότι απολαμβάνει να βλέπει την Μπαρτσελόνα να χάνει.
"Προφανώς δεν θα πήγαινα. Ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα το έκανα ποτέ και πολύ περισσότερο τώρα με το χάος που έχουν δημιουργήσει. Μου αρέσει να βλέπω την Μπάρτσα να χάνει. Είναι πολύ μεγάλη η ένταση μεταξύ διοίκησης και του προπονητή. Ο Κούμαν δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για την όλη κατάσταση, αλλά θα τύχει της μοίρας, που επιφυλάσσεται για όλους τους προπονητές. Θα φύγει αυτός και όχι ο καπετάνιος του σκάφους", ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.