Η Κάρντιφ μήνυσε άνθρωπο της Ναντ για τον θάνατο του Σάλα!

Close
Η Κάρντιφ μήνυσε άνθρωπο της Ναντ για τον θάνατο του Σάλα!

Ο ουαλικός σύλλογος εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ που είχε συμφωνήσει με τους Γάλλους για την μεταγραφή του αδικοχαμένου Αργεντινού επιθετικού.

Το σίριαλ «Κάρντιφ – Ναντ» με επίκεντρο την μεταγραφή του Εμιλιάνο Σάλα θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια, παρ' ότι έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από τον τραγικό χαμό του Αργεντινού επιθετικού, ενώ μετέβαινε με μικρό αεροσκάφος από τη Νάντη στο Κάρντιφ, για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα.

Όπως αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe», η Κάρντιφ κατέθεσε σήμερα (28/01) το απόγευμα στην Εισαγγελία της Νάντης μήνυση εις βάρος ανθρώπου της Ναντ, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του συλλόγου, Βαλντεμάρ Κιτά.

Ο ουαλικός σύλλογος, ο οποίος φέτος αγωνίζεται στην Championship, εκπροσωπείται σε αυτή την υπόθεση από το δικηγορικό γραφείο Ντιπό – Μορέτι Βεΐ, το οποίο έχει έδρα στο Παρίσι και παλεύει στα δικαστήρια, ώστε η Κάρντιφ να μην καταβάλει τα 17 εκατομμύρια ευρώ μιας μεταγραφής που, επί της ουσίας, δεν έγινε ποτέ.

Στην μήνυση αναφέρονται μια σειρά από προβληματικά γεγονότα, που έχουν να κάνουν τόσο με τις πληρωμές στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων, όσο βεβαίως και με την οργάνωση της μοιραίας πτήσης που οδήγησε στον θάνατο τον Σάλα και τον πιλότο, Ντέιβιντ Ίμποτσον, η σορός του οποίου δεν έχει ακόμα βρεθεί στον βυθό της Μάγχης.

Η Κάρντιφ επιρρίπτει σημαντικές ευθύνες και στον μεσάζοντα Γουίλι ΜακΚέι, ο γιος του οποίου, Μαρκ, ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση του Σάλα, ύστερα από σχετική άδεια της Ναντ.

«Φαίνεται ότι μεσάζοντες, με πρώτο τον Γουίλι ΜακΚέι, ενεπλάκησαν ενεργά σε όλα τα στάδια της μεταγραφής του Εμιλιάνο Σάλα, παρ' ότι δεν είχαν ούτε καν άδεια μάνατζερ. Η Ναντ και οι εκπρόσωποί της φέρουν ευθύνη, γιατί διατηρούσαν σχέσεις με μεσάζοντες που ήξεραν ότι εμπλέκονται παράνομα» υποστήριξε ο Αντουάν Βεΐ, προσθέτοντας ότι «υποπτεύομαι πως υπήρξαν κρυφές προμήθειες που δόθηκαν σε διάφορες πλευρές».

Ο κύριος Βεΐ υποστήριξε ακόμα ότι «αν αποδειχθεί ότι οι εκπρόσωποι της Ναντ όχι μόνο ενημερώθηκαν για την πτήση, αλλά και για το γεγονός ότι ο Γουίλι ΜακΚέι ναύλωσε πτήσεις χωρίς άδεια, μπορεί να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ότι ήταν συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα».

gazzetta.gr