Παρελθόν αποτελεί για τη Νάπολι ο Κάρλο Αντσελότι. Το βράδυ της Τρίτης (10/12) η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε το "διαζύγιο" με τον 60χρονο προπονητή, λίγες ώρες μετά τη νίκη (4-0) επί της Γκενκ και την πρόκριση στους "16" του Champions League.
Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Νάπολι θα ανακοινώσει την Τετάρτη την πρόσληψη του Τζενάρο Γκατούζο ως αντικαταστάτη του, ο οποίος θα υπογράψει κατά πάσα πιθανότητα συμβόλαιο 18 μηνών, λαμβάνοντας συνολικά 3.000.000 ευρώ.
"Ένας προπονητής πρέπει να έχει πάντα έτοιμη τη βαλίτσα του", είχε πει μεταξύ άλλων ο Κάρλο Αντσελότι στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα.
Με βάση τα ρεπορτάζ στη γείτονα χώρα, οι επαφές που φέρεται να είχε ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον Τζενάρο Γκατούζο (μετά την ισοπαλία της Νάπολι με την Ουντινέζε την περασμένη Κυριακή) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αποφασή του να αποχωρήσει.
Πριν από τον αγώνα με τη Γκενκ για την 6η αγωνιστική του Champions League, η Νάπολι μετρούσε το αρνητικό σερί των εννέα αγώνων χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (επτά στο πρωτάθλημα).
SSC Napoli has taken the decision to part ways with first-team coach Carlo Ancelotti.
— Official SSC Napoli (@en_sscnapoli) December 10, 2019
The friendship and mutual respect between the club, President Aurelio De Laurentiis and Carlo Ancelotti remain intact.