Ο Ρομελού Λουκακού αποκάλυψε την επιθυμία του να γυρίσει κάποια στιγμή στην Άντερλεχτ στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ενώ παραδέχτηκε πως έχει ταιριάξει τόσο με την Ίντερ και το Καμπιονάτο όσο και με τον Αντόνιο Κόντε.
"Παρακολουθώ πάντα την Άντερλεχτ. Θα επιστρέψω σίγουρα. Για όσους παίκτες έχουν αγωνιστεί εκεί σε μικρή ηλικία, η έλξη είναι μεγάλη. Ρωτήστε παιδιά όπως ο Ντεντόνκερ και ο Τίλεμανς.
Ασχολούνται επίσης με το σύλλογο επειδή εκεί περάσαμε αρκετές όμορφες στιγμές", τόνισε ο Λουκακού, που μετράει 37 γκολ σε 54 επίσημα παιχνίδια του με την Ίντερ από τον Αύγουστο του 2019 και μετά που μετακινήθηκε στους νερατζούρι.
ου για την απόφαση που πήρε να επιλέξει την Serie A αλλά και για τη συνεργασία που με τον Αντόνιο Κόντε στους Μιλανέζους: "Η Ιταλία ταιριάζει στον τρόπο ζωής μου. Εάν το ήξερα αυτό νωρίτερα, θα πήγαινα στην Ιταλία από την πρώτη στιγμή.
Στην Ίντερ παίζουμε με δύο επιθετικούς. Τα πηγαίνουμε καλά με τον Κόντε. Πάνω-κάτω είμαστε ίδιοι. Όπως και εκείνος, έτσι και εγώ σιχαίνομαι την ήττα".
Στην ίδια συνέντευξη, ο Λουκακού μίλησε επίσης και για την άρνησή του να παραλάβει το μετάλλιο του φιναλίστ μετά το χαμένο τελικό των νερατζούρι στο Europa League απέναντι στην Σεβίλλη, με τον άλλοτε φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι κατηγορηματικός:
"Δεν μπορούσα να πάρω το μετάλλιο. Ήταν πολύ για μένα. Πάντα είχα τέτοιες στιγμές που έπρεπε να πω όχι. Αγώνες Σούπερ Καπ, πρωταθλήματα που χάθηκαν για έναν πόντο, ημιτελικός στο Μουντιάλ με το Βέλγιο (σ.σ ήττα από την Γαλλία στον ημιτελικό του 2018).
Ήταν κάτι το τρομερό για μένα. Είχα δώσει τόσο πολλά για την κατάκτηση αυτού του στόχου και εκείνος δεν επετεύχθη. Μου πήρε τέσσερις με πέντε ημέρες για να ξεπεράσω την ήττα στον τελικό του Europa από την Σεβίλλη".