Ο Μίδας του αθλητισμού: ο Ρονάλντο δεν πουλάει απλά... ξεπουλάει!

Close
Ο Μίδας του αθλητισμού: ο Ρονάλντο δεν πουλάει απλά... ξεπουλάει!

Μετά την άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, ο ιταλικός σύλλογος έχει πουλήσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο φανέλες! 

Είναι... φαινόμενο. Και εντός γηπέδων, αλλά και εκτός αυτών. Είναι ο παιχταράς, αλλά και ο σούπερ σταρ, ο οποίος εμπορικά «σπάει» κάθε ρεκόρ. Έχει τους περισσότερους ακολούθους από κάθε άλλο άνθρωπο στο instagram και πέρυσι κέρδισε 44 εκατομμύρια ευρώ από τις αναρτήσεις του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Και οι «μπιανκονέρι», που πέρυσι το καλοκαίρι, έδωσαν 100 εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν τον Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν βγάλει τα λεφτά τους και με το παραπάνω. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport», από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 1.315.000 φανέλες. Με δεδομένο ότι κάθε φανέλα κοστίζει περίπου 130 ευρώ, η Γιουβέντους έβαλε στα ταμεία της 170 εκατομμύρια ευρώ! 

Επιπλέον, χάρη στην παρουσία του Κριστιάνο στο Τορίνο, η «Γηραιά Κυρία» αύξησε τα έσοδά της από χορηγούς και διαφήμιση σε 108.8 εκατομμύρια ευρώ από 86.8 εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα, επίσης, με έρευνα της Nielsen Sports σε 45 χώρες αυξήθηκαν οι άνθρωποι που... συμπαθούν τη Γιουβέντους κατά 38 εκατομμύρια ευρώ! 

sdna.gr