Κινδυνεύει με τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Σπόρτινγκ

Close
Κινδυνεύει με τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Σπόρτινγκ

Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τρία χρόνια, θα μείνει η Σπόρτινγκ σε περίπτωση που δεν εξοφλήσει τα χρέη της μέχρι τις 31 Ιανουαρίου καθώς η UEFA δεν έκανε δεκτή την έφεση της.

Τελειωμό δεν έχουν για την Σπόρτινγκ, οι μπελάδες που έχουν να κάνουν με το Financial Far Play.

Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας, όπως ανακοίνωσε η UEFA θα μείνουν εκτός των ευρωπαϊκών της διοργανώσεων για τα επόμενα τρία χρόνια, σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν σε εξόφληση των χρεών τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Η UEFA έχει προχωρήσει στην επιβολή της συγκεκριμένης τιμωρίας στα «λιοντάρια», εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Η πορτογαλική ομάδα έκανε έφεση, ωστόσο αυτή δεν έγινε αποδεκτή καθώς απορρίφθηκε.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, η Σπόρτινγκ καλείται να πληρώσει άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει, ενώ σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει θα τιμωρηθεί με τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκτός όμως από αυτές, η πορτογαλική ομάδα καλείται να πληρώσει και ένα πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι μόνο η Σπόρτινγκ που έχει τέτοια προβλήματα, καθώς και η ισπανική Μπέτις αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις, με την διαφορά ότι η δική της έφεση έγινε εν μέρει αποδεκτή. Πάραυτα η έτερη ομάδα της Σεβίλλης καλείται να πληρώσει άμεσα τα όποια χρέη της, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα της επιβληθεί τιμωρία για την επόμενη σεζόν.

sdna.gr