«Ήταν το παιδί στα πόδια μας αλλά χάζευαν αλλού για... Τσιμίκα» (φώτο)

Close
«Ήταν το παιδί στα πόδια μας αλλά χάζευαν αλλού για... Τσιμίκα» (φώτο)

Ο προπονητής στις μικτές της ΕΠΣ Μακεδονίας, Χάρης Παπαπαναγιώτου μιλάει για τα πρώτα βήματα του Κώστα Τσιμίκα από την Ακαδημία της Νέάπολης/Γ.Κούδα, μέχρι τη Λίβερπουλ.
Κώστας και Στέργιος Τσιμίκας πριν πάρουν μεταγραφή στον Πανσερραϊκό αγωνιζόνταν και οι δύο στις μικτές της ΕΠΣΜ και ο μεν πρώτος έπαιζε στην Ακαδημία Νεάπολης/Γ. Κούδας, ενώ ο αδερφός του στον ΑΣ Νεάπολης.

ργργε
Ο Χάρης Παπαπαναγιώτου, προπονητής στις μικτές της Ενωσης επί 30 έτη μίλησε στη «Metrosport» για τον Κώστα Τσιμίκα: «Ο Ντίνος όπως ήθελε να τον φωνάζουμε είχε πάρει την πρωτιά με την περιφερειακή ομάδα στο Καραισκάκη. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ερχόταν στις προπονήσεις μαζί με τον αδερφό του που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος. Σε κάποια διπλά όταν δεν συμπληρώναμε τον βάζαμε και έπαιζε με μεγαλύτερα παιδιά καθώς τότε ο Κώστας έπαιζε στην μικτή παίδων και ο Στέργιος στην μικτή Νέων. Φαινόταν ότι έχει τα προσόντα για να παίξει. Είναι μια καταπληκτική οικογένεια, δεμένη, θυμάμαι η μητέρα του τον έφερνε στο γήπεδο, και μετά πήραν μια πολύ δύσκολη απόφαση να πάνε στον Πανσερραικό καθώς ο μεγαλύτερος πήγε στον Πανσερραικό. Μετακόμισαν στις Σέρρες και έτσι πήγε και ο μικρός. Το ταλέντο του φαινόταν», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: 

«Οταν παίξαμε στο Καραισκακη ήταν και τότε άνθρωποι του Ολυμπιακού αλλά τελικά δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός, ούτε και οι δικές μας ομάδες. Ήταν το παιδί στα πόδια μας αλλά χάζευαν αλλού οι δικές μας ομάδες. Χαιρόμαστε που πήγε στη Λίβερπουλ. Πιστεύω και εκεί θα κάνει παιχνίδια, ίσως όχι αμέσως αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα παίξει καθώς είναι ένα παιδί που έχει χαρακτήρα. Αυτός που τον πίστεψε από την αρχή ήταν ο Πασχάλης Τουντούρης και ο Παναγιώτης Μπαμπάτσικος».

sdna.gr