Κλοπ: «Δεν έφτασα ποτέ στην τελειότητα, δεν προσπάθησα καν»

Close
Κλοπ: «Δεν έφτασα ποτέ στην τελειότητα, δεν προσπάθησα καν»

Σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε, μεταξύ άλλων, για την τελειότητα από την οποία απέχει αρκετά και την οποία δεν επιδιώκει...

Έχοντας οδηγήσει τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Champions League και στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα 30 χρόνια, ο Γερμανός προπονητής εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά φιλόδοξος.

Όπως τόνισε ο Κλοπ, οι ομάδες του δεν έχουν φτάσει ποτέ στην τελειότητα, ενώ δήλωσε πρόθυμος να κρατήσει την πίεση από τους παίκτες του κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν  που κυριαρχείται από την πανδημία του κορωνοϊού. 
 
«Αυτή δεν είναι κανονική σεζόν, δεν είναι μια στιγμή στη ζωή που πρέπει να περιορίσεις τον εαυτό σου, με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Απλά πρέπει όλοι να περάσουμε από αυτήν την κατάσταση. Ετσι είναι. Για τους παίκτες, είναι απίστευτα έντονο. Όμως είμαστε όλοι χαρούμενοι και παίζουμε. Είναι υπέροχο, το λατρεύω, είναι φανταστικό, αλλά όλα είναι στην πλάτη των παικτών», τόνισε ο Κλοπ  και συμπλήρωσε:

«Ως άνθρωπος, ως άτομο, ίσως το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησα και με βοήθησε πολύ στη ζωή είναι ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσω για την τελειότητα, γιατί δεν είναι δυνατόν. Δεν προσπάθησα καν. Επεδίωξα πάντα να κάνω το καλύτερο και ποτέ δεν έφτασα κοντά στην τελειότητα, για να είμαι ειλικρινής. Με το ποδόσφαιρο, είναι σχεδόν το ίδιο. Έτσι, προσπαθούμε πάντα να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι, αλλά την τελειότητα ... δεν την είδα ποτέ, και παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο. Εφόσον δεν είσαι τέλειος, έχεις χώρο για βελτίωση, κάτι που είναι ωραίο και σου δίνει την ώθηση να ξεπεράσεις όλες τις διαφορετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζεις κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής περιόδου, μιας ποδοσφαιρικής καριέρας ή μιας ζωής. Προφανώς, δεν είμαι ειδικός στην τελειότητα - μάλλον το αντίθετο - αλλά εξακολουθώ να προσπαθώ να πιέσω τους παίκτες μου να φτάσουν εκεί όσο το δυνατόν πιο κοντά. Υπάρχει χώρος για βελτίωση. Αυτό δουλεύουμε. Όμως, ενώ προσπαθείς να βελτιωθείς, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς τι καλό έχεις πετύχει και να το χρησιμοποιείς». 

sdna.gr