Πεπ με... ξεχωριστό μπλουζάκι

Close
Πεπ με... ξεχωριστό μπλουζάκι

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φόρεσε ένα μπλουζάκι με ξεκάθαρο μήνυμα κατά των φασιστικών και ραστιστικών αντιλήψεων στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου (VIDEO).

Το ζήτημα της ισότητας και της απαλλαγής της ανθρωπότητας από σκοταδιστικές αντιλήψεις περί ανωτέρων και κατώτερων φυλών μπήκε πολύ ψηλά στην ατζέντα με αφορμή τη σοκαριστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ και οι φωνές για "τέλος στο ρατσισμό και στις φυλετικές αδικίες" παραμένουν ηχηρές.

Στο κίνημα Black Lives Matter (Οι ζωές των μαύρων αξίζουν) ο αθλητικός κόσμος πρωτοστατεί και καθημερινά είναι τα περιστατικά με ανθρώπους των γηπέδων που βγαίνουν μπροστά για να δώσουν σε όλους να καταλάβουν πως στη σύγχρονη κοινωνία η ανοχή σε φαινόμενα διακρίσεων με βάση το χρώμα του δέρματος είναι μηδενική.

Ένας από αυτούς που διατρανώνουν αρκετά συχνά την απέχθειά τους προς το ρατσισμό είναι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Μίλησε πρόσφατα με πολύ καυστικά λόγια για τα όσα κάνουν οι λευκοί στους μαύρους πετυχαίνοντας να ξυπνήσει κοιμισμένες συνειδήσεις ενώ θέλησε να ξαναπάρει θέση και με έναν διαφορετικό τρόπο.

Όχι με κάποια δήλωση αλλά με μπλουζάκι που φορούσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (7/7) ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με την Νιούκαστλ το βράδυ της Τετάρτης, και το οποίο έγραφε: "Αγαπώ την Σιμόν, σιχαίνομαι το φασισμό" (Love Simone, Hate Facism).

Το μήνυμα για το ρατσισμό ήταν σαφές ενώ μόνο τυχαία δεν ήταν επιλογή του συγκεκριμένου προσώπο για να γίνει η αντιδιαστολή των εννοιών μίσος και αγάπης, με την Νίνα Σιμόν να είναι μία γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της όχι μόνο με την τέχνη και το τραγούδι, αλλά και με τον αγώνα που έδωσε κόντρα στο ρατσισμό.

sport24.gr