Ο Αλτάι Μπαγιντίρ μπόρεσε μέσα σε ένα... δίωρο να μεταμορφωθεί σε ήρωα για όλους τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ρούμπεν Αμορίμ του απέδωσε τα εύσημα, κάνοντας λόγο για τα πάνω και κάτω που μπορεί να έχεις ένας ποδοσφιαριστής.
Η ζωή για έναν αναπληρωματικό γκολκίπερ μπορεί να γίνει αρκετά σκληρή, ειδικά αν παίζει για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και στον κόσμο, με τον Αλτάι Μπαγιντίρ να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Και αυτό γιατί δέχτηκε ένα γκολ από... κόρνερ στο 88ο λεπτό, στην ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-3 από την Τότεναμ για τα προημιτελικά του League Cup, με το ματς που έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο να τον στοιχειώνει λόγω της απίστευτα αρνητικής κριτικής που έλαβε.
Ωστόσο, έναν μήνα αργότερα ήταν γραπτό -μόλις στην 5η συμμετοχή του με την Γιουνάιτεντ μετά από τη μεταγραφή του τον Σεπτέμβριο του 2023 από την Φενέρμπαχτσε- να ανατρέψει όλα τα δεδομένα, με τον 26χρονο Τούρκο διεθνή κίπερ να παίζει καταλυτικό ρόλο για την πρόκριση της ομάδας του στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με μία απίστευτη εμφάνιση στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ (5-3 στα πέναλτι, 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση).
Στην κανονική διάρκεια, με το σκορ στο 1-1, απέκρουσε το πέναλτι του Έντεγκααρντ και απέτρεψε την ανατροπή από πλευράς κανονιέρηδων, για να ακολουθήσουν άλλες 2-3 σπουδαίες επεμβάσεις του μέχρι τα πέναλτι και εκεί να δώσει εκ νέου ρεσιτάλ, αποκρούοντας το πέναλτι του Χάβερτς στη ρωσική ρουλέτα.