Φυλάκιση 30 ετών σε σπείρα παράνομου streaming!

Φυλάκιση 30 ετών σε σπείρα παράνομου streaming!

Εξοντωτική ποινή συνολικής φυλάκισης 30 ετών επέβαλε η αγγλική δικαιοσύνη σε σπείρα που λειτουργούσε παράνομα υπηρεσία streaming των αγώνων της Premier League.

Σε συνολική φυλάκιση 30 ετών και επτά μηνών καταδικάστηκε σπείρα πειρατικών μεταδόσεων στην Αγγλία, η οποία είχε οργανώσει υπηρεσία παράνομου streaming των αγώνων της Premier League.

Μετά από σπάνια εξονυχιστική έρευνα της διοργανώτριας αρχής, εντοπίστηκαν πέντε δράστες οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την παράνομη μετάδοση αγώνων του κορυφαίου πρωταθλήματος, χρεώνοντας συνδρομή 12,5 ευρώ ανά παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη τους έφτασαν περίπου τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ από 50.000 συνδρομητές μέσα στην πενταετία 2016-2021, σε μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις τηλεοπτικής απάτης στο Νησί.

Οι παροχές της υπηρεσίας αφορούσαν τους αγώνες της Premier League που εμπίπτουν στο σαββατιάτικο «Blackout», τα ματς δηλαδή που διεξάγονται στις 17:00 ώρα Ελλάδος τα οποία σκοπίμως δεν μεταδίδονται εδώ και δεκαετίες από τα αγγλικά κανάλια ως μέτρο fair play προς τις μικρότερες ομάδες και γενικότερα ενθάρρυνσης των φιλάθλων να πάνε στο γήπεδο.

Από τους πέντε δράστες, ο αρχηγός της σπείρας, Μαρκ Γκουλντ, καταδικάστηκε σε 11ετή φυλάκιση, ενώ τα τέσσερα υπόλοιπα μέλη θα εκτίσουν ποινές ανάμεσα σε τρία και πέντε ή έξι έτη, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 30 χρόνια.

gazzetta.gr