Σωστό το πέναλτι στο 90+6 (βίντεο)

Close
Σωστό το πέναλτι στο 90+6 (βίντεο)

Ο διαιτητής Κάβανα δέχθηκε... επίθεση για την απόφασή του να υποδείξει πέναλτι υπέρ της Γιουνάιτεντ αμέσως μετά τη λήξη, ωστόσο ο κανονισμός τον δικαιώνει!

Και τι δεν έγινε στο ματς του «American Express Community Stadium», με τη Μπράιτον να έχει πέντε δοκάρια, να ισοφαρίζει τη Γιουνάιτεντ στο 90'+5', αλλά και να... σοκάρεται στο 90'+6' όταν ο διαιτητής Κάβανα μέσα σε δευτερόλεπτα σφύριξε τη λήξη, αλλά δεν έστειλε τους παίκτες στα αποδυτήρια. Ο Βρετανός ρέφερι πήγε στο VAR κι έδειξε τη βούλα του πέναλτι, με αποτέλεσμα η Γιουνάιτεντ να σκοράρει στο 90+10'. 

Το twitter πήρε… φωτιά, με πολλούς να τον κατηγορούν  ότι από τη στιγμή που το ματς έληξε, δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Αυτό συνέβη και με τους παίκτες της Μπράιτον, όπου έκαναν έντονα παράπονα. Ωστόσο, ο κανονισμός δικαιώνει απόλυτα τον Βρετανό διαιτητή, αφού τονίζει: «Το VAR λειτουργεί ως επόπτης, κι αν εντοπίσει παράβαση που έχει προηγηθεί του τελευταίου σφυρίγματος, το λέει στον διαιτητή κι εκείνος ενημερώνει τους παίκτες να μην αποχωρήσουν από το ματς». 

Αλλωστε, το χρονικό όριο αλλαγής μιας απόφασης είναι μέχρι να αποχωρήσει ο διαιτητής από τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δε συνέβη στο «American Express Community Stadium», αφού ο Κάβανα ειδοποίησε άμεσα τους 22 ποδοοσφαιριστές!

gazzetta.gr