Στο 68% το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην PL

Close
Στο 68% το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην PL

Η Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσε πως το 68% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα γήπεδά της είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, ενώ το 81% έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση.

Δημοσιεύματα στα τέλη Σεπτεμβρίου ήθελαν μόνο επτά από τις συνολικά είκοσι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ να έχουν ένα ποσοστό πάνω από το 50% όσον αφορά στους εμβολιασμένους ποδοσφαιριστές τους, είχαν ως αποτέλεσμα να πάρει θέση η διοργανώτρια του αγγλικού πρωταθλήματος ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία.

Η Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσε πως το 68% των παικτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ το 81% έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου κατά της πανδημίας.

Νούμερο που σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή είναι ικανοποιητικό, με δεδομένο πως είναι υψηλότερο το ποσοστό σε σύγκριση με το εθνικό ποσοστό, όσον αφορά σε πολίτες κάτω των 40 ετών.

«Τα ποσοστά εμβολιασμού συλλέγονται από την Premier League σε εβδομαδιαία βάση και η Λίγκα συνεχίζει να συνεργάζεται με συλλόγους για να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό μεταξύ παικτών και προσωπικού των συλλόγων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Πρέμιερ Λιγκ.

Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, από τους παίκτες που αγωνίζονται στις τρεις παρακάτω κατηγορίες (Championship, League One, League Two), το 49% εξ αυτών ήταν πλήρως εμβολιασμένο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ποσοστό αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το 31% που ίσχυε για τα τέλη Αυγούστου.

sdna.gr