Ζήτησε μεγαλύτερη χρήση VAR ο υπεύθυνος διαιτητών της Premier League

Close
Ζήτησε μεγαλύτερη χρήση VAR ο υπεύθυνος διαιτητών της Premier League

Μπορεί η αρχική οδηγία ήταν να υπάρχει χρήση VAR με μέτρο στην Premier League, αλλά τα λάθη στο ξεκίνημα της χρονιάς, οδήγησαν τον υπεύθυνο των διαιτητών να ζητήσει ευρύτερη συμβολή της τεχνολογίας.

Ένα από τα βασικά θέματα στο ξεκίνημα της Premier League, αποτελεί το VAR και το κατά πόσο γίνεται σωστά η χρήση της τεχνολογίας. Η αρχική οδηγία, ήταν να μην γίνεται αλόγιστη χρήση από τους διαιτητές, ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του παιχνιδιού.

Ωστόσο, τα σημαντικά διαιτητικά λάθη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ανάγκασαν τον υπεύθυνο των διαιτητών, Μάικ Ράιλι, να αναθεωρήσει και να δώσει άλλη οδηγία.

Στην ενημέρωση του προς τις ομάδες, ο Ράιλι, τους ξεκαθάρισε και πως από εδώ και πέρα ο VAR σε κάθε γήπεδο θα ενημερώνει τον διαιτητή για το τι ακριβώς έχει γίνει σε μια φάση όπου έχει ξεκάθαρο λάθος.

Μάλιστα, για να αποφευχθούν τα λάθη, προτρέπει τους VAR να ενημερώνουν τον διαιτητή για το ξεκάθαρο λάθος χωρίς αυτός να χρειαστεί να πηγαίνει στο monitor για να κάνει «on field review» και να χάνεται χρόνος.

sport-fm.gr