Πανικό προκάλεσε στην Ισπανία η δήλωση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, πως ο ημιτελικός του Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ και την Τσέλσι την επόμενη εβδομάδα έχει λίγες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Για αντίποινα μιλούν οι Ισπανοί.
Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως ο αγώνας της Ρεάλ με την Τσέλσι δεν θα πραγματοποιηθεί, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι σημαίνει αυτό, με τους Ισπανούς να φοβούνται για αντίποινα λόγω του ρόλου της «Βασίλισσας» στην δημιουργία της European Super League.
Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε για το θέμα της ESL και τον Φλορεντίνο Πέρεθ, τονίζοντας για τον πρόεδρο της Ρεάλ: «Δεν θέλει έναν πρόεδρο σαν κι εμένα; Αυτό που δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσω. Ο Πέρεθ θέλει έναν πρόεδρο να τον υπακούει. Κάνω το καλύτερο για το ποδόσφαιρο» ενώ στην συνέχεια ρωτήθηκε για τον αγώνα της Ρεάλ με την Τσέλσι: «Η σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη, υπάρχουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Αλλά θεωρώ πως υπάρχουν λίγες πιθανότητες για να γίνει την άλλη εβδομάδα ο αγώνας της Ρεάλ με την Τσέλσι». Μία δήλωση που οι Ισπανοί θεωρούν πως... κρύβει αντίποινα για την Ρεάλ, άλλοι θεωρούν πως απλά μιλάει για αναβολή του αγώνα.
Χαρακτηριστικός ο τίτλος του κειμένου στην Marca πως ο πρόεδρος της UEFA απειλεί την Ρεάλ...
Ο Τσέφεριν συνέχισε λέγοντας: «Έχω αρκετά μηνύματα συμπαράστασης. Έχω 3.800 αναπάντητα μηνύματα, από όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Ελπίζω τώρα να κατάλαβαν το λάθος τους».
Για τα δημοσιεύματα στην Ισπανία, πως η UEFA έδωσε έξτρα χρήματα στις αγγλικές ομάδες για να αποχωρήσουν από την ESL, είπε: «Δεν έχω δις για να τα προσφέρω στις αγγλικές ομάδες. Αν το έκανα δεν θα πήγαιναν στην άλλη πλευρά. Ξέρουν πως έκαναν λάθος, με κάλεσαν και τους είπα πως έχω σεβασμό για τις ομάδες, μεγαλύτερο από τις ομάδες που επιμένουν σε κάτι που δεν υπάρχει».