"Μπορεί να πετύχει 15-20 γκολ με τη Σέλτικ σε μία σεζόν"

Close
 "Μπορεί να πετύχει 15-20 γκολ με τη Σέλτικ σε μία σεζόν"

Οι οπαδοί της Σέλτικ ακόμα περιμένουν να δουν τον Γιώργο Γιακουμάκη σε φουλ δράση και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει βασικός αυτό το Σάββατο, απέναντι στη Μάδεργουελ. Ο Άγγελος Ποστέκογλου σκέφτεται να ξεκουράσει τον Κιόγκο, που ταξίδεψε σε Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, και να δώσει την ευκαιρία στον Έλληνα επιθετικό να δείξει την αξία του.

Η Σέλτικ απέκτησε τον 27χρονο διεθνή στράικερ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η απόσβεση. Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής της Φένλο, Σταν Βαλκξ, από την οποία αποκτήθηκε ο Γιακουμάκης, είναι σίγουρος για την επιτυχία του και στη Σκωτία.

«Δεν νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας να πω ότι από τώρα έως το τέλος της σεζόν, μπορεί να πετύχει 15 με 20 γκολ στη Σκωτία. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος», ανέφερε αρχικά.

«Πριν πάω στην Πολωνία να τον δω από κοντά, είχα δει κάποια παιχνίδια του στο WyScout, και είδα ότι δεν τα παρατά ποτέ. Συνεχίζει να τρέχει, συνεχίζει να παλεύει. Τα πάει πολύ καλά μέσα στην περιοχή και δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν το είδα αυτό στο παιχνίδι στην Πολωνία. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο ήταν ο χαρακτήρας του.

Λίγο πριν το ημίχρονο, δέχτηκε μια αγκωνιά στο πρόσωπο και είδα το αίμα στο κεφάλι του. Νόμιζα πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει στο δεύτερο ημίχρονο και πως δεν θα μπορούσα να τον συναντήσω την επόμενη μέρα. Νόμιζα ότι δεν θα εμφανιστεί, αλλά το έκανε», σημείωσε ο Ολλανδός παράγοντας στην εφημερίδα «Glasgow Times».

«Ήλπιζα ότι θα παίρναμε όσα είδα στο παιχνίδι, αλλά κανένας δεν περίμενε τον αριθμό των γκολ που σκόραρε. Σε μια μικρή ομάδα όπως η Φένλο στην Eredivisie, ο επιθετικός χρειάζεται να αμυνθεί ίσως περισσότερο από ότι επιτίθεται, άρα το ότι σημείωσε τόσα γκολ είναι ειλικρινά απίστευτη ιστορία. Έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο», κατέληξε».

onsports.gr