Ο Καρίμ Μπενζεμά λόγω της κόντρας του με τον πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει με μία άλλη Εθνική ομάδα. Και αμέσως το μυαλό όλων πήγε στην Αλγερία.
Οι γονείς του άσου της Ρεάλ έχουν γεννηθεί στην Αλγερία και ως μετανάστες βρέθηκαν στην Γαλλία. Οπότε ο Μπενζεμά μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της Αλγερίας, εφόσον του πάρουν πίσω το γαλλικό διαβατήριο, ενώ η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά μπορεί να γίνει.
Όμως το θέμα δείχνει να κολλάει όχι στην Γαλλία όπως θα περίμενε κανείς αλλά στην Αλγερία, αφού ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της δεν θέλει τον Μπενζεμά. Ο Ντζαμέλ Μπελμαντί, μιλώντας για το ενδεχόμενο να έχει τον Μπενζεμά στην διάθεση του είπε: «Έχω παίκτες όπως ο Μπαγκντάν, ο Σουντανί. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες που έχω» λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν επιθυμεί την έλευση του άσου της Ρεάλ.