Νικήτρια αποχώρησε από τη ματσάρα (3-4) με την Πάρμα η Κροτόνε, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν… χέρι-χέρι προς τον υποβιβασμό.
Την πρώτη της νίκη, ύστερα από έξι αποτυχημένες προσπάθειες, πήρε το Σάββατο (24/4) η Κροτόνε, η οποία επικράτησε 4-3 στην έδρα της Πάρμα στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Serie A.
Ένα αποτέλεσμα, το οποίο προσφέρει μόνο ψυχολογική τόνωση στους φιλοξενούμενους, που συνεχίζουν να βρίσκονται στην τελευταία θέση (18β.), στο -2 από την προτελευταία Πάρμα (20β., έξι αγώνες χωρίς «τρίποντο») και στο -13 από τη γραμμή σωτηρίας. Με αμφότερες τις σημερινές αντιπάλους να ετοιμάζουν τις… βαλίτσες τους για τη δεύτερη κατηγορία.
Πάντως, το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ως κορυφαίους τους Ουνάς και Σίμι. Στο 14' ο πρώτος εκτέλεσε το κόρνερ για να γράψει ο Μαγκαλάν με κεφαλιά το 0-1. Η ομάδα του Βασίλη Ζαγαρίτη, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής, ισοφάρισε στο 29' με τον Ερνάνι. Ωστόσο, η Κροτόνε πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στο κοντινό σουτ του Σίμι (ασίστ Ουνάς) στο 42' και την ωραία προσπάθεια εκτός περιοχής από τον Ουνάς στο 45'+1'.
Η Πάρμα μπήκε «φουριόζα» στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά, μείωσε στο 49' με τον Ζερβίνιο (αντικατέστησε τον τραυματία Ντένις Μαν στο 20'), ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μιχάιλα έφερε το ματς στα ίσα (3-3). Το τελευταίο -και νικητήριο για τους φιλοξενούμενους- γκολ στην αναμέτρηση πέτυχε ο Σίμι με εκτέλεση πέναλτι στο 69'.