Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Λοριάν

Με σκόρερ τον Μποϊσγκάρ στο 82' η Λοριάν έφυγε με το 2-2 από την έδρα της Τρουά, τη στιγμή που το Στρασβούργο έπαιρνε «παλικαρίσια» εκτός έδρας ισοπαλία στην Τουλούζη. Eντυπωσιακή νίκη για Μπρέστ.

Η Λοριάν απέδειξε γιατί βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, «σώζοντας» τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Τρουά μετά το 2-2. Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για τη Μπρέστ που επικράτησε με 3-1 στην έδρα της Κλερμόν, ενώ στη Τουλούζη η τοπική ομάδα είδε το Στρασβούργο να παίρνει μια...ηρωική ισοπαλία με 2-2 «πετώντας» το προβάδισμα των δύο τερμάτων που κατείχε. Αγχωτική νίκη για τη Ρεμς απέναντι στη μαχητική Οσέρ με 2-1.

Στο «Σταντ ντελ' Ομπ» η Τρουά υποδέχθηκε τη Λοριάν και πήρε το προβάδισμα στο 34' με αυτογκόλ του Λαπόρτ με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Λοριάν ισοφάρισε με γκολ του Ντιαρά στο 50' με τους γηπεδούχους να παίρνουν ξανά το προβάδισμα στο 61' με το γκολ του Ρόνι Λόπες. Η εντυπωσιακή Λοριάν αρνήθηκε να τα παρατήσει και ισοφάρισε με γκολ του Μποισγκάρ στο 81 για το τελικό 2-2 που τη φέρνει στη 2η θέση ισόβαθμη με τη Λανς.

Η Ρεμς τα βρήκε...σκούρα εντός έδρας με την Οσέρ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Μπαλογκάν στο 28' ενώ ο Νιάνγκ ισοφάρισε σε 1-1 πέντε λεπτά αργότερα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν και τελικά πήραν τη νίκη με ωραίο γκολ του Ιάπωνα, Ίτο στο 87, με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ.

Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την Μπρέστ που πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Κλερμόν. Ο Ντελ Καστιγιό έκανε το 0-1 με πέναλτι στο 15' σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Ονράτ έκανε το 0-2 για την ομάδα του και ο Λε Ντουαρόν πέτυχε το τρίτο τέρμα στο 68'. Η Κλερμόν μείωσε σε 3-1 με το γκολ της τιμής να προέρχεται από τον Αλεβινά στο 89'

Σε μια... ματσάρα στην Τουλούζη το Στρασβούργο γύρισε από την «κόλαση» και απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ρουό έστειλε την Τουλούζ προηγούμενη στο ημίχρονο με 1-0 με γκολ στο 44'. Στο 55' ο Ντεζεγκέρ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους που έδειξαν να καθαρίζουν το ματς. Όμως με γκολ του Μοτιμπά στο 65' και του Γκαμεϊρό στο 73' το Στρασβούργο έκανε το 2-2 και παρέμεινε σε τροχία Ευρώπης.

sport-fm.gr