Η Μπεσίκτας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Τουρκίας έπειτα από φινάλε θρίλερ. Καλύτερη διαφορά για ένα γκολ των "μαύρων αετών" από τη Γαλατάσαραϊ.
Οι "μαύροι αετοί" προηγήθηκαν στο 10' με τον Ντόμαγκο Βίντα, αλλά στο 24' ο Αλπασλάν Εζτιούρκ ισοφάρισε σε 1-1. Με αυτό το σκορ, η Γαλατάσαραϊ χρειαζόταν την εντός έδρας νίκη επί της αδιάφορης Μαλάτιασπορ, όμως η "τσιμπόμ" βρέθηκε να χάνει στο 39' από το γκολ του Αντέμ Μπιουγιούκ!
Την κατάσταση θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί η Φενέρμπαχτσε, η οποία αγωνίστηκε με τον Δημήτρη Πέλκα στη βασική ενδεκάδα, αν δεν έχανε την ίδια ώρα από την Καϊσέρισπορ του Δημήτρη Κολοβέτσιου στην Καισαρεία. Μάλιστα, το γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο πρώην συμπαίκτης του Πέλκα στον ΠΑΟΚ, Πέντρο Ενρίκε!
Στο 2ο ημίχρονο, τόσο η Μπεσίκτας όσο και η Γαλατάσαραϊ βρήκαν τα γκολ της νίκης στα παιχνίδια τους (η Μπεσίκτας με αμφισβητούμενο πέναλτι του Ρασίντ Γκεζάλ), ωστόσο το 3-1 στην Κωνσταντινούπολη ευνόησε την Μπεσίκτας παρότι νίκησε με μόλις 2-1, λόγω καλύτερης διαφοράς ενός γκολ στο πρωτάθλημα (αφού από τα μεταξύ τους παιχνίδια δεν προκύπτει νικητής)!
Η Μπεσίκτας κατέκτησε τον τίτλο και μαζί το "εισιτήριο" στα playoffs του Champions League, που υπό προϋποθέσεις (αυτές που επιθυμεί και ο Ολυμπιακός), μπορεί να γίνει θέση στους ομίλους. Η Γαλατάσαραϊ θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και η Φενέρμπαχτσε, που τελικά νίκησε 2-1 (μαζί με την Τράμπζονσπορ του Τάσου Μπακασέτα, που έβγαλε δύο ασίστ στη νίκη επί της Γκεντσλερμπιρλιγκί) θα περιοριστεί στο Europa Conference League.