Το «Δημοκρατικό Τσουνάμι» θέτει ξανά σε κίνδυνο το Clasico

Close

Το πολιτικό κίνημα της Καταλονίας, «Δημοκρατικό Τσουνάμι», ξεσηκώνει μέσω twitter τους υποστηρικτές του για δράση στις 18 Δεκεμβρίου, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του Μπαρτσελόνα-Ρεάλ.  

Η νέα ημερομηνία του «Clasico» ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχει «κλειδώσει» για τις 18 Δεκεμβρίου, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το ματς θα διεξαχθεί κανονικά.

Αιτία στέκεται ότι το κύμα αναβρασμού στην Καταλονία μόνο σε κατάσταση «ψύχους» δεν έχει περιέλθει, κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει το πολιτικό κίνημα «Δημοκρατικό Τσουνάμι» (σ.σ. Tsunami Democratic).

Η ακτιβιστική ομάδα που δραστηριοποιείται στην καταλονική πρωτεύουσα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο twitter, άρχισε να κινητοποποιεί τους 232.6 χιλιάδες ακόλουθους της ενόψει της 18ης Δεκεμβρίου, ημερομηνίας που έχει οριστεί το «Clasico». Οι οργανωτές της βρίσκουν στο σπουδαίο ματς την ιδανική ευκαιρία να λάβουν την προσοχή και προβολή που επιθυμούν, διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακίσεις και τις εξορίες που έχουν υποστεί Καταλανοί πολιτικοί το τελευταίο διάστημα και έχουν χαρακτηριστικό «μότο» τους τη φράση «Στις 18 Δεκέμβρη, στο Clasico θα παίξουμε όλοι».

Ακόμα, δεν έχουν επικοινωνήσει με ακρίβεια τις προθέσεις τους και τον τρόπο με τον οποίο θα εκδηλώσουν την διαμαρτυρία τους, όμως, με όσα διαμηνύονται προς το παρόν, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να «τιναχθεί» για δεύτερη φορά το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης στον αέρα.

«Το Δημοκρατικό Τσουνάμι προχωρά σε ημέρα κινητοποιήσεων για τις 18 Δεκέμβρη και παροτρύνει όλους τους πολίτες να σημειώσουν την ημερομηνία και να έρθουν στην πόλη της Βαρκελώνης. Το Τσουνάμι γνωρίζει τη σημασία ενός παιχνιδιού σαν το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ για τους φίλους του αθλητισμού. Ωστόσο, η πολιτική, δικαστική και κατασταλτική στιγμή είναι εξαιρετική. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει η ανάγκη να ακουστούμε και να μιλήσουμε για την ελευθερία, για τα βασικά δικαιώματα και την αυτοδιάθεση», είναι τα μηνύματα που πέρασαν μέσω tweets τα μέλη του «Τσουνάμι».

Πηγή: gazzetta.gr