Νίκησε (και) τις απουσίες η ΡΕΑΛ!

Νίκησε (και) τις απουσίες η ΡΕΑΛ!

Καρίμ Μπενζεμά και Φερλάν Μεντί «καθάρισαν» για την γεμάτη απουσίες Ρεάλ Μαδρίτης (2-0 την Χετάφε), η οποία μείωσε στους πέντε βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, έστω και με δύο ματς περισσότερα.

Μπορεί η Ρεάλ να κάνει το... θαύμα και να προλάβει την Ατλέτικο στην κορυφή της La Liga; Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά η Βασίλισσα όσο ζει ελπίζει. Και, με το άνετο εντός έδρας 2-0 επί της Χετάφε, σε εξ' αναβολής ματς για την πρώτη αγωνιστική, μείωσε στους 5 βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο, έστω και με δύο ματς περισσότερα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, χωρίς εννέα παίκτες στη διάθεσή του (Ράμος, Καρβαχάλ, Οδριοθόλα, Μιλιτάο, Λούκας Βάθκεθ, Κρόος, Βαλβέρδε, Αζάρ και Ροδρίγο), επέλεξε διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Νάτσο, Βαράν, Μεντί), με τον νεαρό Μάρβιν στα δεξιά και τον δραστήριο Μαρσέλο στα αριστέρα.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο καλύτερος παίκτης της Βασίλισσας στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πάντως η Ρεάλ δεν απείλησε ιδιαιτέρως την εστία του Νταβίδ Σόρια. Εξαίρεση μια κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (δέκατο δοκάρι του Γάλλου φέτος!) και ένα σουτ του Λούκα Μόντριτς, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Χετάφε.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν είχαν στον πάγκο τον προπονητή τους (Πέπε Μπορδαλάς) λόγω τιμωρίας, επιβεβαίωσαν γιατί έχουν την χειρότερη επίθεση της La Liga, αφού δεν έκαναν ούτε ένα σουτ προς την εστία του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα 45λεπτα της καριέρας του.

Μαζί με την βροχή που άρχισε να πέφτει έντονα στην Μαδρίτη, ήρθε και το γκολ για την (ανώτερη) Ρεάλ, όταν ο Βινίσιους Ζούνιορ, ως άτυπος δεξιός μπακ – χαφ σέντραρε και ο Μπενζεμά με κεφαλιά σημείωσε το 11ο γκολ του στο πρωτάθλημα και 16ο στην σεζόν (60'). Αυτό ήταν αισίως το δέκατο γκολ της Ρεάλ με κεφαλιά στο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτη στην σχετική κατηγορία. 

gazzetta.gr