Στην αντεπίθεση ο Πέρεθ: "Κανείς παίκτης και ομάδα δεν θα τιμωρηθούν, σώζουμε το ποδόσφαιρο"

Στην αντεπίθεση ο Πέρεθ: "Κανείς παίκτης και ομάδα δεν θα τιμωρηθούν, σώζουμε το ποδόσφαιρο"

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ πέρασε στην... αντεπίθεση μιας και τόνισε πως καμία ομάδα και κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα τιμωρηθεί από την UEFA, ενώ είπε πως η ESL θέλει να σώσει το ποδόσφαιρο.

Ο άνθρωπος ο οποίος ουσιαστικά ξεκίνησε την ιδέα της European Super League μίλησε στο ισπανικό «Chiringuito» και αρχικά είπε: «Η UEFA είναι ένα μονοπώλιο, αλλά πρέπει να είναι πιο ευέλικτη. Εμείς θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια, σε μία στιγμή μεγάλου κινδύνου. Αν κερδίσεις, λαμβάνεις 120 με 130 εκ. ευρώ από την UEFA αλλά με την ESL θα είναι περισσότερα τα χρήματα». 

Όσον αφορά τις απειλές της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας για αποκλεισμούς των ομάδων που συμμετέχουν στην ESL είπε: «Η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που είναι στην European Super League δεν θα αποκλειστούν από το Champions League και τα εγχώρια πρωταθλήματα. Είμαι 100% σίγουρος, είναι αδύνατον να συμβεί». 

Επίσης μίλησε και για το θέμα με τον αποκλεισμό των ποδοσφαιριστών από τις Εθνικές τους ομάδες: «Οι παίκτες να τιμωρηθούν από τις διεθνείς διοργανώσεις και τις Εθνικές ομάδες; Μην ανησυχεί κανείς, δεν θα συμβεί αυτό. Δεν θα αποκλειστούν αν αγωνιστούν στην ESL». 

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είπε επίσης: «Η Παρί δεν έχει λάβει πρόσκληση. Δεν έχουμε μιλήσει με τις γερμανικές ομάδες. Ήμαστε 12 ομάδες, θέλουμε να γίνουμε 15. Αν η Παρί και η Μπάγερν αρνηθούν, η ESL θα γίνει κανονικά, είναι ανοησίες πως θα αναβληθεί το πρωτάθλημα» και πρόσθεσε: «Οι 15 ιδρυτικές ομάδες είναι αυτές που έχουμε την μεγαλύτερη σημασία όσον αφορά το κομμάτι της δημοτικότητας. Αλλά και άλλες ομάδες όπως η Νάπολι ή η Ρόμα θα έχουν την ευκαιρία τους να λάβουν μέρος στην διοργάνωση». 

sdna.gr