Η Αταλάντα πέρασε με 2-3 από την Ουντινέζε και απέκτησε σοβαρό προβάδισμα τετράδας. Τριάρα η Νάπολι στη Σπαλ, διπλό η Μπολόνια, βαθμό... Ευρώπης η Βερόνα.
Η Αταλάντα επιβεβαίωσε ότι δεν είχε σκοπό να είναι... περαστική από το Champions League. Οχι μόνο περιμένει στα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης, αλλά δείχνει να κλειδώνει και το εισιτήριο για την επόμενη. Μετά την ήττα της Ρόμα και τη δική της νίκη με 2-3 στην Ουντινέζε, η ομάδα του Τζαμπιέρο Γκασπερίνι άυξησε τη μεταξύ τους διαφορά στους εννέα βαθμούς. Γι αυτό φρόντισαν τα γκολ των Σαπάτα (8'), Μουριέλ (71', 79'), με τον Πάπου Γκομες να μοιράζει δύο ασίστ. Ο Λαζάνια (31', 87') λίγο έλειψε να της χαλάσει πάντως τη δουλειά, με την Ουντινέζε να κινδυνεύει στο +3 από τον υποβιβασμό.
Τριάρα η αδιάφορη Νάπολι
Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και το εισιτήριο για το Europa League, η Νάπολι δεν έχει αντικειμενικό βαθμολογικό στόχο. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να βυθίσει ακόμα περισσότερο στον πάτο της Serie A τη Σπαλ. Οι Παρτεονπέι καθάρισαν με 3-1 την ουραγό, με τους Μέρτενς (4'), Καγιεχόν (36'), Γιουνές (78') να μην αφήνουν περιθώρια στη Σπαλ, η οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Πετάνια (29').