Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, υποστήριξε ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της European Super League, αλλά έχει προσαρμόσει τη στρατηγική του γύρω από το πρότζεκτ.
Παρότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε το 2023 ότι UEFA και FIFA λειτουργούσαν μονοπωλιακά απέναντι στη διοργάνωση, το σχέδιο τελικά αποδυναμώθηκε, καθώς αρκετές ομάδες, κυρίως από την Premier League και την Ιταλία, αποχώρησαν από το σχήμα.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας θεωρεί πως η ιδέα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ πλήρως.
«Ο Πέρεθ δεν έχει παρατήσει το σχέδιο της European Super League, απλώς έχει αλλάξει τη στρατηγική του. Τα νέα format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και το αυξανόμενο οικονομικό χάσμα μεταξύ των ομάδων έχουν μετατρέψει το Champions League σε μια μικρή Super League», ανέφερε χαρακτηριστικά.