Θα κλείσει 40ετία ως πρόεδρος ο Πίντο ντα Κόστα!

Close
Θα κλείσει 40ετία ως πρόεδρος ο Πίντο ντα Κόστα!

Ο Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα θα κατέβει ξανά για πρόεδρος της Πόρτο, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται εδώ και 38 χρόνια.

Είναι, με διαφορά από τον δεύτερο, ο μακροβιότερος πρόεδρος σε ποδοσφαιρικό σύλλογο (38 χρόνια), αλλά και ο πιο πετυχημένος (60 τίτλους). Και, παρ' ότι ο Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα είναι πλέον 82 ετών, δεν το βάζει κάτω.

Ο ιστορικός ηγέτης ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία των Δράκων, στις εκλογές που θα λάβουν χώρα το διήμερο 6-7 Ιουνίου και στις οποίες θα έχει ως αντιπάλους (;) τον Ζοσέ Φερνάντο Ρίο και τον Νούνο Λόμπο.

Στην παρουσίαση της ιστοσελίδας της υποψηφιότητας του, στην οποία προορίζει τον θρυλικό τερματοφύλακα Βίτορ Μπαΐα για αντιπρόεδρο, ο Πίντο ντα Κόστα εξήγησε ότι «είμαι πολύ περήφανος για το παρελθόν μου ως αθλητικός παράγοντας της Πόρτο. Αλλά δεν σκέφτομαι το παρελθόν μου για να βάλω ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία της Πόρτο. Σκέφτομαι τις τρομερές δυσκολίες του παρόντος και την ελπίδα και την βεβαιότητα ότι θα καταφέρουμε επιτυχίες στο μέλλον».

Στα 38 χρόνια προεδρίας του, από το 1982 μέχρι σήμερα, ο Πίντο ντα Κόστα έχει πανηγυρίσει 21 πρωταθλήματα (!), δώδεκα Κύπελλα, είκοσι Σούπερ Καπ, δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League, δύο Κύπελλα UEFA/Europa League, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Διηπειρωτικά. Είπατε τίποτα;

gazzetta.gr