Ο Μπενουά Περ βρέθηκε χθες θετικός στον κορωνοϊό και έχει συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα, λίγες ώρες πριν την έναρξη του US Open.
Και είναι απολύτως λογικό να υπάρχει ανησυχία στη «φούσκα» της Νέας Υόρκης, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 31χρονος Γάλλος ήρθε τις τελευταίες μέρες σε επαφή με 30 άτομα!
Σύμφωνα με τον Αμερικανό τενίστα Νόα Ρούμπιν, πιο στενή επαφή είχε με 11 ανθρώπους, οι οποίοι κλήθηκαν από την USTA να υπογράψουν ένα νέο έγγραφο και παραμένουν στη διοργάνωση, παρότι δεν έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Μπορούν, πάντως, να κάνουν προπόνηση.
Το θέμα, βέβαια, είναι ότι πριν λίγες μέρες αποβλήθηκαν από το Western & Southern Open οι Γκίδο Πέλα και Ούγκο Ντέλιεν, των οποίων ο φυσιοθεραπευτής βρέθηκε θετικός.
Προφανώς οι διοργανωτές του US Open δεν ήθελαν να τινάξουν στον αέρα το τουρνουά και αποφάσισαν απλά να περιορίσουν τις κινήσεις των παικτών που είχαν επαφή με τον Περ.. Μεταξύ αυτών λέγεται ότι είναι οι Ρισάρ Γκασκέ, Αντριάν Μαναρινό, Γκρεγκουάρ Μπαρέρ, Eντουάρ Ροζέρ Βασελέν και Κριστίνα Μλαντένοβιτς.
Θυμίζουμε ότι το US Open ξεκινάει σήμερα στις 18.00 και κάνει πρεμιέρα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παίζει περίπου στις 22.00 με τον Ισπανό Αλμπέρτ Ράμος Βινιόλας.